Şizofreni hastalarndan gösteri!

Yenişehir HEM tarafından tedavilerine yardımcı olmak için tiyatro, müzik ve halk oyunu alanlarında eğitim verilen hastalar, düzenlenen etkinlikte gösteri yaptı.

Haberler 05.05.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Yeniehir Halk Eitim Merkezi (HEM) tarafndan tedavilerine yardmc olmak amacyla tiyatro, müzik ve halk oyunu alanlarnda eitim verilen izofreni hastalar, sahnede yeteneklerini gösterdi.

Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine bal Toplum Ruh Sal Merkezinde tedavi gören, Yeniehir HEM tarafndan sosyallemeleri, topluma kazandrlmalar ve öz güven duygularnn gelimesi amacyla müzik ve halk oyunlar gibi alanlarda eitim verilen izofreni hastalar sahneye çkt.

Sahnede iir okuyarak halk oyunlar gösterisi yapan kursiyerler, seslendirdikleri arklarla da davetlilerden büyük alk ald.

Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Bahekimi Sedat Özkul, bu hastalara yönelik ciddi çalmalarnn bulunduunu, bu kapsamda halk eitim merkezinden de destek aldklarn söyledi.

Özkul, Müzik, resim eitimi alan hastalarmzla, tiyatro hocalaryla da koordineli çalmalar sonucu güzel bir etkinlik ortaya koyduk. Amacmz, bu hastalara kar toplumun tüm katmanlarnda farkndalk yaratmak. dedi.

Kursiyerlerin çounun ilaç tedavisi gördüünü u anda da birçounun takipte olduunu anlatan Özkul, gerekmedikçe hastalar servise almadan daha çok psikoterapi, karlkl iletiim ve piknik, voleybol, yüzme gibi ilacn dnda sosyal faaliyetlerle topluma kazandrmaya çaltklarn aktard.

Bu hastalar tedavi ve eitimle topluma kazandrabildiklerine iaret eden Özkul, Bu çalmalarla hastann öz güven kazanmasn, bir birey olduunu ve toplumun bir parças olduunu hissetmesini istiyoruz. dedi.

- Manevi anlamda destek vermeye çalyoruz

Yeniehir HEM Müdürü Nurullah Öncü, toplum ve ruh sal merkeziyle 2010 ylndan bu yana çalmalar sürdürdüklerini söyledi.

Klinik tedavilerinin yan sra kendilerinin de spor, müzik, halk oyunlar, tak tasarm, resim gibi alanlarda neredeyse her yl açtklar kurslarla hastalara destek verdiklerini aktaran Öncü, kurslarn sosyal ve kültürel anlamda kendilerini ifade edebilmeleri, kendi kiisel becerilerini ortaya koyabilmeleri, bireysel olarak kendilerini tanmalar, bir eyler yapabileceklerine inanmalar, öz güvenlerini kazanmalar açsndan hastalar için önemli olduunu vurgulad.

Öncü, Biz manevi anlamda destek vermeye çalyoruz. ifadesini kulland.

- Toplumdan dlanmak istemiyoruz

Yaklak 30 yldr tedavi gören kursiyerlerden Enver Korkmaz, tedavinin ve kurslarn etkisini gördüünü belirtti.

Korkmaz, Toplumdan dlanmak istemiyoruz. Biz de normal bir insanz. Bizi dlamasnlar, yardm etsinler. Toplumda yardmlama olmal bizi ikinci snf insan gibi görmesinler. eklinde konutu.

Kurslarn kendilerine fayda saladn anlatan Korkmaz, Moralimiz düzeliyor, arkada çevremiz geniliyor. Daha da sosyalletik, bize iyi geliyor. Öz güven geldi. Saolsun hocalarmz bize yardmc oluyorlar. Yetkililere çok teekkür ediyorum. dedi.

- Bu tür etkinlikler onlara çok iyi geliyor

Korkmazn ablas Mevlüde Özmen de kardeinin daha önce durumunun çok kötü olduunu ifade ederek, Kursa kaydettikten sonra baya düzeldi. imdiki hali çok iyi, memnunuz. Bu tür etkinlikler onlara çok iyi geliyor. Yetkililere teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git