Sokağın can dostu!

Muş'ta görev yapan iki kadın öğretmen, okul çıkışında, kendi imkanlarıyla topladıkları yiyeceklerle sokak sokak dolaşıp hayvanları besliyor.

Haberler 13.11.2019 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta görev yapan iki kadn öretmen, 4 yldr okul çknda, kendi imkanlaryla topladklar yiyeceklerle sokak hayvanlarnn karnn doyuruyor.

Mu Nusret Sarman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk dili ve edebiyat öretmeni Zelal Karahan ile Mu MKB lkokulu Snf Öretmeni Cansu Arslan Ünal, okul dndaki zamanlarnn büyük bölümünü sokakta yaayan hayvanlarn beslenmesine ayryor.

Öretmenler, 4 yldr okul çknda, kendi imkanlaryla temin ettikleri yiyeceklerle sokak sokak dolaarak hayvanlar besliyor.

Zelal Karahan, hayvanlarn sokaklarda yiyecek bulmakta zorluk çektiini söyledi.

Haftann her günü sokak hayvanlarn beslemeye çaltklarn anlatan Karahan, öyle konutu:

Ama özellikle 4 günü standart hale getirdik. Cansu hocayla saat 15.30da okuldan çkyoruz. Tabiri caizse çuvallar srtmza alp dolaarak sokak hayvanlarn besliyoruz. Mamalarmzn birçou sivil toplum kuruluu temsilcileri ve gönüllü arkadalardan geliyor. Zaman zaman pansiyonlardan, yurtlardan ekmek alyoruz, tavuk krnts alyoruz. Bütçemizin el verdiince makarna ve kuru mama alyoruz. Günlük yaklak 150 hayvan besliyoruz.

Karanlkta otomobil farlarnn nda hayvanlara yemek dattklarn dile getiren Karahan, Bu da bizim için oldukça zor. Umarm gönüllüler çoalr. Onlar aç kaldklarnda evde mutsuz ve huzursuz oluyorum, kendimi kötü hissediyorum. Onlar doyduunda mutlu oluyorum. dedi.

- Onlar doydukça vicdanmz rahatlyor

Cansu Arslan Ünal da meslekta Zelal Karahan ile önce kendi mahallelerinde sokak hayvanlarn beslemeye baladklarn, daha sonra bunu kent geneline yaydklarn belirtti.

Can dostlarn yardma ihtiyac var. diyen Ünal, unlar kaydetti:

Kafe ve restoranlardan yemek topluyoruz. Bunlar yetersiz olduu için evde de makarna yapp hayvanlara getiriyoruz. Hafta içi okuldan çktmzda saat 20.00ye kadar sokak hayvanlarn besliyoruz. Hafta sonlar ise ölen çkp yine akama kadar besleme yapyoruz. Sadece bir noktada hayvanlar beslemiyoruz, 8 noktaya gidiyoruz. Hiç ikayetçi deiliz. Onlar doydukça vicdanmz rahatlyor. Akam bam yasta koyduumda rahat uyuyabiliyorum.

Ana Sayfaya Git