Sokaktaki 2 bin 500 çocuk eğitime kazandırıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sokakta risk altında bulunan ve dilendirilen çocuklara yönelik çalışmaları sonucu geçen yıl 2 bin 524 çocuk sokaktan alınarak eğitime kazandırıldı Bu kapsamda, 2 bin 163 çocuk için eğitim-öğretim desteği sağlandı, bin 325 çocuk da sosyo-kültürel etkinliklere katıldı

Haberler 13.06.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca, sokakta risk altnda bulunan ve dilendirilen çocuklara yönelik gerçekletirilen çalmalar sonucunda, geçen yl 2 bin 524 çocuk okullu oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn sokakta risk altndaki çocuklara yönelik çalmalarndan derlenen bilgilere göre, çocuklarn sokakta çaltrlmasnn engellenmesi, karlaabilecekleri risklerden korunmas, sokaktan çekilmesi ve ailelerinin desteklenmesi amacyla çocuk, aile ve toplum odakl koruyucu, önleyici ve rehabilite edici hizmetler gerçekletiriyor.

Sokakta risk altnda olduu tespit edilen çocuklarn, aile ve sosyal çevre analizi yaplarak buradaki sosyal tehlikelerden korunmas amacyla çocuklar ile ailelerine sosyal, ekonomik ve psikososyal destek hizmetleri veriliyor.

Ayrca çocuk ve ailenin ihtiyaçlar dorultusunda salk, eitim, meslek edindirme, sosyal yardm gibi hizmetlerden yararlandrlyor. Tüm bu çalmalar Babakanlk genelgesi kapsamnda valiliklerin koordinesinde ve ilgili kurumlarla i birlii halinde yürütülüyor.

Eitim çanda olup okula devam etmeyen çocuklarn eitim-öretim sistemine kazandrlmas, eitim çan tamamlayanlarn da mesleki eitime yönlendirilmesi, madde kullananlarn tedavilerinin yaplmas, çocuklarn sokaktan çekilerek psikososyal destek hizmetlerinden yararlandrlmas ve aile yanna döndürülmesine ilikin çalmalar ile çocuklarn ailelerine yönelik psikososyal destek ve bilinçlendirme çalmalar sürdürülüyor.

- Aile yannda sosyal ekonomik destek hizmeti

Bakanln risk alanlar belirlenerek sosyal ekonomik destee ihtiyac olan ailelere yönelik gerçekletirdii sosyal incelemeler sonucunda çocuklar aile yannda sosyal ekonomik destek hizmetinden faydalandrlyor.

Geçici koruma kapsamndaki yabanc çocuklar da çocuk Koruma Kanunu kapsamnda Türk çocuklarla ayn haklardan ve hizmetlerden faydalandrlyor.

Bakanlk tarafndan risk altnda bulunan çocuklarn aile odakl sosyal hizmet modellerinden yararlandrlmalar temel hedef olarak belirlenirken, sokakta sosyal tehlikelerle kar karya kalmas sebebiyle haklarnda bakm tedbiri veya korunma karar verilenlerden psikososyal destee ihtiyaç duyduu tespit edilenlere yönelik hizmetler çocuk Destek Merkezlerince yürütülüyor.

çocuklarn geçici süre ile bakm ve korunmalar salanyor, bu süre içerisinde aile, yakn çevre ve toplum ilikilerinin düzenlenmesine yönelik çalmalar yaplyor.

- çocuunu dilendiren 162 aileye suç duyurusu

Sokakta risk altnda bulunan ve dilendirilen çocuklara yönelik gerçekletirilen çalmalar sonucunda geçen yl 2 bin 524 çocuk sokaktan çekilerek eitime kazandrld. Bu kapsamda, 2 bin 163 çocuk için eitim-öretim destei saland, bin 325 çocuk da sosyokültürel etkinliklere katld.

Korunma altna alnan 221 çocuun yan sra 701 çocuun ailesinin yanna dönmesi saland.

Sosyoekonomik destek, eitim destei gibi çalmalara ramen çocuunu sokakta çaltran ve dilendiren 162 aile hakknda da suç duyurusunda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git