Sömertir yoğunluğu

BİNGÖL'deki Hasarek Dağı ve Elazığ'daki Hazarbaba Dağı kayak merkezleri, sömestir ve hafta sonu tatilinde yoğun ilgi gördü. Tatilcilerden bazıları kayak bazıları da yamaç paraşütü yaptı.

Haberler 30.01.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden tatilciler, Bingöldeki Hasarek Da ile Elazdaki Hazarbaba Da kayak merkezlerine akn etti. Elazn Sivrice ilçesindeki 1850 metre yüksekliindeki Hazarbaba Danda kayak merkezine gidenler için iletmeci tarafndan birçok aktivite imkn sunuluyor. Kayak merkezi iletmecisi Taner Durmu, çoçuk kza, kafeterya hizmetleri, motor kiralama, konaklama, kayak ve snowboard eitimi ile Diyarbakr ve Elazdan gelen 20 kiilik profesyonel uçu ekibiyle yamaç paraütü etkinliklerini tatilcilerin hizmetine sunuyor.

Hafta sonlar Türkiyenin çeitli illerinden yaklak 5 bin kiinin kayak merkezini ziyaret ettiini anlatan Durmu, gelen konuklar için sucuk emek partisinin yan sra elenceli birçok aktivite düzenlediklerini aktard. Durmu, bu yl Hazarbaba Danda kar yann youn olduunu ifade ederek, Hazarbaba Kayak Merkezi kayak sporuna elverili pisti, telesiyeji ve kafeterya imknlar ile hizmet vermektedir. 1100 metre telesiyeji ve mekanik tesisler standartlara uygundur. 1350 metrelik zorlu kayak pistlerinde yenileme çalmalarmz tamamladk. Bu sezon yeni kayak odalarn yaptk. Kayak merkezinin en önemli özellii ise göl manzaral oluudur dedi.

PST UZUNLUU 1600 METRE

Dou Anadolu Bölgesinin bir baka gözde kayak merkezi ise Bingöldeki Haserek Da Kayak Merkezi. Dan zirvesindeki kayak merkezi, 1600 metre pist uzunluuna sahip. 70 yatak kapasiteli otel ile teleski, telesiyej ve baby lift bölümleri bulunan kayak merkezi, tatilcilerin ilgi oda oldu. Baz tatilciler kayak yaparken, bazlar da çocuklaryla birlikte geldikleri merkezde, kar kzayla kayarak gönüllerince elenme frsat buldu.

ULUSLARARASI KAYAK MERKEZ OLABLR

Sömestir tatilini geçirmek için Anlatyadan ailesiyle birlikte gelen Emre Aksuolu (9), Ben Antalyadan geliyorum, Dedemlerin evi Diyarbakrda olduundan bizi buraya kayak merkezine getirdi. Sömestir tatili olduundan tatilin keyfini burada kayak yaparak geçiriyoruz diye konutu.

Kayak için Haserek Dana gelen tatilcilerden Hakim Deigeç ise teröre ramen insanlarn bölgeye gelip etkinliklere katldn ifade ederek, unlar söyledi:

Bingölün k ayndaki cazibe merkezi. Oldukça güzel, ar bir younluk var. nsanlar içinde biriken stresini burada kayak yaparak atyorlar. Hava bugün souk olmasna ramen çevre illerden gelen vatandalar var. Herkesin buray görmesini tavsiye ediyoruz. Pist açsndan da oldukça verimli. Tesis açsndan da oldukça gelien bir bölge ve youn bir ilgi olmasndan dolay araç park alannn yetersiz olduundan geri dönen vatandalar var. Ümit ediyoruz ki bu sorunlar düzelirse Türkiyede kayak merkezi olarak önemli bir yer tekil edecek. Uluslararas kayak merkezi olarak da adn duyuracak ileriki süreçte. Bingöl nezih bir il, güzel, güvenli bir il Diyarbakrdan, Ankaradan, stanbuldan gelen birçok vatanda var. Paraütle eitim uçular yaplyor. Gece konaklama imknlar var. Teröre inat insanlar, yine dalarn banda, yine elencelerini sürdürüyorlar.

Ana Sayfaya Git