Son sınıflara uygulamalı eğitim

YÖK'ten öğretmen adayı son sınıf öğrencilerine "uygulama eğitimi" kararı

Haberler 08.04.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, öretmen aday son snf örencilerinin uygulama çalmalarndaki eksikliklerin ders, ödev ve dosya hazrl ile telafi edilebilmesine yönelik karar aldklarn bildirdi.

Saraç, Twitterdan yapt açklamada, YÖK olarak, koronavirüs ile mücadele sürecinde gerçekçi bir zeminde, katlmc bir üslupla çeitliliin frsatlarndan yararlanarak örencileri anlamaya ve onlarn beklentileri ile akademik gerçekleri mümkün olduunca buluturmaya çaltklarn ifade etti.

UYGULAMA ETM KARARI

Öretmen aday son snf örencileri tarafndan kendilerine iletilen taleplere yönelik, bir süredir çaltklarn bildiren Saraç, aldklar yeni karara ilikin u bilgileri verdi:

Bu zor dönemle snrl olmak üzere, Milli Eitim Bakanl ile de koordineli bir ekilde, bu örencilerimizi rahatlatc yeni bir karar aldk. Örencilerimizin 5-6 hafta arasnda okullarda uygulama çalmalarna katldklarn da göz önünde tutarak, uygulama çalmalarndaki eksikliklerin ders, ödev ve dosya hazrl ile telafi edilebilmesine yönelik aldmz karar üniversitelerimize bildirdik.

Ana Sayfaya Git