Soru çözüm saatleri!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık yapan öğrenciler için TRT EBA TV kanallarında soru çözüm saatlerinden oluşan hafta sonu özel yayınları yarından itibaren başlatılıyor.

Haberler 01.05.2020 - 23:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Twitter hesabndan yapt açklamada, LGS ve YKS hazrl yapan örenciler için TRT EBA TVde hafta sonlar Snav Özel Yayn hazrladklarn duyurdu. Örencilerin, yüzlerce soru çözümüne ve anlatmna kumandann tek tuuna basarak ulaabileceklerini kaydeden Bakan Selçuk, ders saatlerine ilikin linki de paylat.

YAYINLAR CUMARTES VE PAZAR GÜNLER YAPILACAK

Alnan bilgiye göre, EBA Platformu Akademik Destek Sisteminde snava hazrlk yapan örenciler için dijital eitim hizmetlerini kullanma açan MEB, bunun yannda LGS kapsamndaki merkezi snava ve YKSye hazrlk yapan 8. ve 12. snf örencilerinin tamamna haftada 37 saate varan canl ders uygulamasn da balatt.

TRT EBA TV kanallarnda da ortaokul ve lise son snf örencilerine yönelik yeni bir uygulama hafta sonu balyor. Buna göre, LGSye hazrlanan örenciler, snavda sorumlu olduklar birinci dönem derslerine ilikin soru çözümlerinden oluan özel yayn EBA TV ortaokul kanalndan takip edebilecek.

YKS hazrlk örencilerinin sorumlu olduu derslerin yer ald soru çözümü özel yayn kua da EBA TV lise kanalndan izlenebilecek.

Söz konusu yaynlar cumartesi ve pazar günleri yaplacak.

Ana Sayfaya Git