Sorumluluk sınavı geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı, derslerinde başarısız olan, okula devam edemeyen ve birinci dönem notu bulunan 12'nci sınıf öğrencilerine, 17 Haziran'a kadar yapılacak sınavla ikinci dönem notu verilmesine olanak tanıdı.

Haberler 08.06.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB), derslerinde baarsz olan, okula devam edemeyen ve birinci dönem notu bulunan 12nci snf örencilerine, 17 Hazirana kadar yaplacak snavla ikinci dönem notu verilmesine imkan tand.

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer imzasyla, liselerde 2021-2022 eitim-öretim yl sonu i ve ilemlerine ilikin yaz illere gönderildi.

Yazda, snf geçme, devamszlk, sorumluluk snavlar gibi konularda 2021-2022 eitim öretim ylnda Kovid-19 salgn kaynakl problemler nedeniyle ilgili yönetmelikte olaanüstü durumlarda eitim, öretim, yönetim ve ileyie ilikin alnmas gereken tedbirler balkl madde kapsamndaki i ve ilemlere yer verildi.

Bu kapsamda, baarsz olan ve okula devam edemeyen 12nci snf örencilerinin, 2021-2022 eitim ve öretim yl birinci dönemine ait puan bulunmas kaydyla ve istemeleri halinde ikinci dönem puan da oluturulacak.

Bunun için not eksii bulunan derslerden, ikinci dönem kazanmlarn kapsayacak ekilde 17 Hazirana kadar en az bir yazl veya uygulama snav yaplarak snav puan ve performans puan verilecek.

- Sorumluluk snavlar 30 Hazirana kadar yaplabilecek

2019-2020 ve 2020-2021 eitim öretim yllarnda Kovid-19 salgn nedeniyle sorumlu olarak bir üst snfa geçmeleri salanan örencilerin, sorumlu olduklar derslere ilikin de düzenleme yapld.

Bu kapsamda, 2021-2022 eitim ve öretim yl ile snrl olmak kaydyla sorumluluu bulunan örenciler, tüm derslerden sorumluluk snavlarna alnabilecek. Sorumluluk snavlar, ihtiyaç halinde eitim kurumu müdürlüklerince 30 Hazirana kadar planlanabilecek.

2019-2020 eitim ve öretim ylndan sorumluluu bulunan örenciler, ayn yln birinci dönemine ait ilgili dersin konu ve kazanmlarndan snava tabi tutulacak.

- Velilerinin yazl talebi dikkate alnacak

Yazda, ayrca lise son snf örencilerinin devamszlklarna ilikin karar da yer ald. Devamszlk sürelerini aarak snf tekrarna kalan 12. snf örencileri için devamszlk nedeniyle baarsz saylma kural, bu eitim ve öretim yl ile snrl olmak kaydyla uygulanmayacak.

Ayrca kronik rahatszln salk kurulularndan aldklar salk kurulu raporuyla belgelendiren örenciler ile her tür ve kademede eitimlerine devam eden özel eitim ihtiyac olan örenciler, velisinin yazl talebi dikkate alnarak ilgili mevzuatn devamszlkla ilgili hükümlerinden muaf tutulacak.

Ana Sayfaya Git