Sorunları AHOB çözer

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, bir ilke imza atarak anla, hızlan, odaklan, başar (AHOB) yazılım programı ile okumada zorluk çeken, cümlenin sonunu karıştırıp satır atlayan çocuklara yönelik eğitim programı başlattı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftasında disleksili çocuklarla bir araya geldi.

Haberler 07.11.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi bir ilke imza atarak anla, hzlan, odaklan, baar (AHOB) yazlm program ile okumada zorluk çeken, cümlenin sonunu kartrp satr atlayan çocuklara yönelik eitim program balatt. Her yl 1-7 Kasm Disleksi Farkndalk Haftas etkinlikleri kapsamnda Rabia-tül Adeviyye Kadn Kültür ve Sanat Merkezinde disleksili çocuklarla bir araya gelen Kaymakam Murat Beikci, burada yapm olduklar çalmalarn sadece disleksili çocuklara yönelik bir eitim program olmadn, ilçe geneli bu rahatszlkla mustarip olmu çocuklar bitirdikten sonra tüm eitim programlarnn örencilere yönelik devam edeceini belirtti.

DSLEKS OLAN GENç KARDELERMZE ÖZEL BR YAZILIM PROGRAMI YAPTIK

Kaymakam Murat Beikci, 1-7 Kasm tarihleri arasnda dünya genelinde disleksi hastalar için farkndalk oluturmak amacyla çok farkl etkinlikler düzenlendiini söyledi. Yeniehir Belediyesi olarak bu yl ilk kez bir uygulamay hayata geçirerek disleksililerin yaam olduklar skntlar, anlama bozukluklarn ortadan kaldrarak, bilmek amacyla anla, hzlan, odaklan ve baar sloganyla oluturulmu özel bir programla gençleri eitime tabii tutmaya baladklarn ifade eden Kaymakam Beikci, Bu haftann önemiyle birlikte de bu eitim programmzn ilk admn 1-7 Kasm tarihleri arasna denk gelen süreçte farkndalk oluturmak amacyla balattk. Bugün burada disleksi rahatszl olan genç kardelerimiz özel bir yazlm programyla bu rahatszln ortaya çkard olumsuzluklar ortadan kaldrmak adna bir eitime tabii tutuk. Tabii disleksi hastal tedavi gerektiren, tedavi edilmedii taktirde anlama bozukluklarn, saldrganla, özgüven kaybna neden olabilen bir rahatszlk. Ancak bizim burada yapm olduumuz çalma, elbette ki bir tedavi deil. Bir eitim programyla bu rahatszln ortaya çkard olumsuzluklar gidererek gençlerimizin eitim hayatlarnda daha baarl olabilmelerine vesile olmak iitiyoruz. Gençlerimiz ilk olarak bu yazlmla, bu eitimle baladklarnda anlama ve ortalamalar ölçülüyor. Daha sonra bu anlama ortalamalar da eitim programnn sonuna doru özel yöntemlerle artrlmaya çallyor. nallah bizlerde analiz edeceiz. Gençlerimiz hangi ortalama ile baladlar ne ile bitirdiler programlarn. Böylece güzel bir sonuç alabileceimizi tahmin ediyorum. Tabii burada yapm olduumuz çalma sadece disleksi hastalarna yönelik bir eitim program deil. nallah ilçemiz geneli ikamet eden, bu rahatszlkla mustarip olmu çocuklarmz bitirdikten sonra tüm örencilerimize yönelik bu eitim programmz inallah devam edecektir dedi.

Ana Sayfaya Git