Sosyal mesafe cihazı üretti!

Batman'da özel bir kolejin elektronik bölümü öğretmenleri, salgın döneminde sosyal mesafenin korunması için 'mesafe metre' cihazı üretti.

Haberler 20.05.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Organize Sanayi Bölgesindeki Bilim Teknik Kolejinin Elektrik- Elektronik Teknoloji bölümü öretmenleri, salgn döneminde ate ölçer ve sosyal mesafeyi ihlal edince uyar veren cihaz üretti. Öretmenler, sosyal mesafe ihlal edilince kl ve titreimli uyarda bulunan cihaza mesafe metre ismini verdi.

CHAZ ÜRETTLER

Kolej müdürü Abdurrahim Demirta, Sosyal mesafe koruma cihaz ve ate ölçer cihaznn yan sra sv sabun, yüzey deterjan, dezenfektan ve kolonya da ürettik. Gerek sosyal mesafe koruma gerekse de ate ölçer cihazna talep olursa karlamaya hazrz. Bu cihazlarn alt yapsn oluturduk. imdiden baz kurum ve kurulular bizimle irtibata geçiyor. Telif hakkn almak isteyenler de oluyor. Resmi kurumlar ile özel sektörün talebini karlamaya hazrz dedi.

Cihazn üretiminde yer alan öretmen Emrah Uysal, mesafe metre cihaznn iki insan arasndaki mesafenin bir metrenin altna dümesiyle sesli, kl ve titreimli uyarda bulunduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git