"Sözleşmeli istihdam bitmeli, aileler birleşmeli"

Sözleşmeli öğretmenler için eşit özlük hakları ile kadro talebini dile getiren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, parçalanmış aileleri kavuşturacak yeni bir düzenlemenin yapılması çağrısında bulundu.

Haberler 19.12.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim alannda sözlemeli öretmenlerin çektikleri skntlara dikkat çekerek eit özlük haklar ile kadro talebini dile getiren Eitim Bir-Sen Diyarbakr ubesi, parçalanm aileleri kavuturacak yeni bir düzenlemenin yaplmas talebine yönelik kitlesel basn açklamas yapt.

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Eitim Bir-Sen Diyarbakr ubesi binas önünde yaplan basn açklamasn Eitim Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir okudu.

Kamu görevlisini ailesinden ayr, çocuklarna hasret brakan sözlemeli öretmenlik uygulamasnn maduriyetlerine dur denilmesi gerektiini ifade eden Tekdemir, Bilinmelidir ki kamu hizmetlerinde kalite, süreklilik, kapsayclk ve güvenlik kadar, kamu görevlilerinin istihdam ekli, çalma artlar, mali, sosyal ve özlük haklar da önemlidir. Kamu görevlilerinin genellik, adillik, eitlik ilkelerine uygun hükümlerle muhatap olmas, saygn i anlaynn bir gereidir. dedi.

Anayasann, Asli ve sürekli nitelikteki kamu hizmetlerinin kamu görevlileri eliyle yürütülmesi gerektiine ilikin hükmünü hatrlatan Tekdemir, Ayn unvanda kadrolu statüde istihdam olmasna ramen, eitim-öretim hizmetinde sözlemeli öretmen çaltrlmasn kabul etmemiz mümkün deildir. Sözlemeli öretmen istihdam gerek sözlemeli eitimciler gerek istihdam gerçekletiren kurumlar gerekse farkl statüdeki personelden ayn kamu hizmetini alan örenci ve ebeveynler açsndan ciddi sorun oluturmaktadr. ifadelerini kulland.

Türkiyede 2005-2011 tarihleri arasnda 70 bin civarnda sözlemeli öretmen istihdam edildiini belirten Tekdemir, Ancak, kurum içi çalma barnn bozulmas, öretmenlerin verimliliinin dümesi, Mill Eitim Bakanlna ve eitim politikalarna olan güvenin azalmas, sözlemeli ile kadrolular arasndaki farkllklardan doan dava yükü ve hukuki karmaa gibi sebeplerden dolay eitim-öretim faaliyeti olumsuz etkilenmi, 2011 ylnda sözlemeli öretmenlie son verilmitir. eklinde konutu.

SÖZLEMELLER, SOSYAL HAKLARDAN ET EKLDE FAYDALANABLMELDR

Sözlemeli öretmenlerin sosyal haklarndaki eitsizlie de deinen Tekdemir, Sözlemeli öretmenlerimiz i güvencesi, sosyal güvence statüsü, vergi dilimi, net ek ders ücreti, kademe-derece ilerlemesi, görevde yükselme, unvan deiiklii, yurt d eitim ve görevlendirme, mazerete ve istee bal yer deiiklii, harcrah, dil tazminat, norm kadro fazlalna dayal süreçler, net hazrlk ödenei gibi, ayn okulda, ayn snfta, ayn ii yapt kadrolu öretmenlere salanan haklardan faydalanamamaktadr.

Personel sisteminde deiikliklerin yaplmas gerektiini söyleyen Tekdemir, güvencesi, eit ie eit ücret, çalma bar, emekte performans ve hizmette yüksek kalite için, bütün kamu sistemi kadrolu istihdamda birletirilmeli, adaletsizlikler bitirilmelidir. dedi.

Tekdemir, Bizler, Türkiyenin gerek mali gerekse fikr gücünün en ksa süre içerisinde sözlemeli öretmenleri kadroya tamaya, sözlemelilii tarihte kötü bir an olarak brakmaya yeteceine inanyoruz. Yetkililerden, sözlemeli öretmenlerimizin aile hasretine son verecek, onlar ailelerine kavuturacak adm atmalarn, ara tatilde tayin hakk vererek mahzun yüzleri güldürmelerini istiyor ve bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git