Sözleşmeli hoca geliyor

YÖK tarafından 1 Ocak 2018'den itibaren devlet ve vakıf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan profesör ve doçentlerin, ihtiyaç duyulan alanlarda tıp ve diş hekimliği fakültelerinde sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışabilmesi kararlaştırıldı.

Haberler 01.10.2017 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK) 1 Ocak 2018den itibaren devlet ve vakf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan profesör ve doçentlerin, ihtiyaç duyulan alanlarda tp ve di hekimlii fakültelerinde sözlemeli öretim üyesi olarak çalabilmesine karar verildi.

YÖK yetkililerinden alnan bilgiye göre, tp ve di hekimlii fakültelerinde sözlemeli öretmen çaltrlabilmesine yönelik YÖK, Maliye Bakanlnn görüünü de alarak usul ve esaslar belirledi.

Buna göre, devlet ve vakf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan profesör ve doçentler, ihtiyaç duyulan alanlarda tp ve di hekimlii fakültelerinde artk sözlemeli öretim üyesi olarak çalabilecek. htiyaç, ilgili fakülte kurulunca belirlenecek ve üniversite yönetim kurulu tarafndan karara balanacak.

- Ücret 15 katna kadar artrlabilecek

Üniversitede sözlemeli çalacak profesör ve doçentler, her türlü eitim, aratrma ve uygulama faaliyetlerinde de bulunabilecek.

Sözlemeli öretim üyelerine, ek ders ücretinin 10 katna kadar saatlik ücret ödenebilecek. Özellik arz eden iler için YÖK kararyla ücret 15 katna kadar artrlabilecek.

Ödemeler, özel bütçeden yaplacak. Sözlemeler, YÖKün onayyla en fazla bir yllk olacak. ki aydan ksa süreli sözlemeler üniversite yönetim kurulu kararyla yaplabilecek.

Sözlemeli öretim üyelerine ilikin usul ve esaslar, 1 Ocak 2018den itibaren geçerli olacak.

Ana Sayfaya Git