Sözleşmeli öğretmene süre uyarısı

MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin 2 Mart'ta başlayan başvurular yarın sona erecek.

Haberler 08.03.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) 20 bin sözlemeli öretmen kadrosu için 2 Martta balayan bavurular, yarn sona erecek.

Öretmen alm için adaylar, Türkçe, ilköretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyat, tarih, corafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabanc dil (ngilizce), rehberlik, okul öncesi ve snf öretmenlii alanlar bakmndan KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, çince, Franszca ile Rusça alanlarna KPSSP120 puan türünden, dier alanlar bakmndan da KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almalar kaydyla müracaatta bulunabilecek.

Adaylar, elektronik ortamda yaptklar bavurular ve buna ilikin elektronik müracaat formunun çktsn, ahsen ya da noter araclyla vekalet verecekleri kiiler araclyla il veya ilçe milli eitim müdürlüklerine onaylatacak.

Sözlemeli öretmenlik için sözlü snava girmek üzere yaptklar bavurular onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan balamak üzere, alanlar bakmndan belirlenen kontenjan saysnn üç kat aday, yerletirildikleri snav merkezinde sözlü snava alnacak.

- Sözlü snavdan en az 60 alanlar tercih yapabilecek

Sözlü snavda adaylar, bir konuyu kavrayp özetleme, ifade yetenei ve muhakeme gücü, iletiim becerileri, öz güven ile ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelimelere açkl, topluluk önünde temsil yetenei, eitimcilik nitelikleri yönüyle deerlendirilecek. Sözlü snav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylarak sözlemeli öretmenlie atanmak üzere tercih yapma hakkn elde edecek.

Sözlü snavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

Açklanan bavuru takvimine göre, 2 Martta balayan bavurular yarn sona erecek.

Adaylarn sözlü snava alnacaklar snav merkezlerinin ilan 16 Martta duyurulacak. Sözlü snavlar 14 Nisan-8 Mays tarihlerinde yaplacak.

Ana Sayfaya Git