Sözleşmeliler Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması"

Haberler 30.06.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, sözlemeli öretmenlik uygulamasnn devam edeceini belirterek, Üzerinde durduumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yaplmas. dedi.

Ylmaz, Sivasta Hak- Konfederasyonu l Bakanln ziyaretinde, Türkiyenin en önemli sivil toplum kurulularndan biri olan Hak-in, her zaman milletin deerlerinin yannda durduunu ve dorularn yannda yer aldn söyledi.

Milletten farkl düünülmemesi gerektiini vurgulayan Ylmaz, Milletinle yolda yürürsen mesafe alrsn. Milletim ne düünüyor diye bakarsan hiç kimse kaybetmez. ifadesini kulland.

Taeronlarla ilgili sorunun çözümüne ilikin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn bu konuda bugüne kadar ne söz verdilerse yerine getirdiklerini anlatan Ylmaz, öyle konutu:

Taeronla ilgili Babakanmzn talimat var. Maliye Bakanlmz, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlmz, Devlet Personel Bakanlmz üzerinde çalyor. nallah tamamlandnda milletimizin huzuruna gelecek. Halka ne söz verdiysek mutlaka yerine gelmitir ama orada bir zamanlama problemi vard. O da inallah Maliye ve çalma bakanlklarnn ortak çalmasyla çözümlenecektir diye düünüyorum. Biz, sivil toplum kurulularyla iç içe olmann, bu milleti en iyi ekilde yönetmenin en önemli unsuru olarak görüyoruz. Her eyi istiareli yapacaksnz. Kendi banza doruyu bile yapsanz istiareden uzakta yapmsanz mutlaka hata yapma ihtimaliniz artyor. AK Parti, bugüne kadar dierlerine kyasla en az hatayla bugüne kadar gelmise, milletin teveccühünü ve desteini alyorsa bunda en büyük pay, milletle beraber yürümesidir, istiareden hiç bir zaman ayrlmamasdr.

- Sözlemeli öretmenlik uygulamas devam edecek

Gazetecilerin, sözlemeli öretmen almnda mülakatn kaldrlaca iddialarn hatrlatmas üzerine Ylmaz, kendisinin ve bakanlndan bir kiinin böyle bir açklamas olmadna iaret etti.

Birilerinin, bu uygulamann kalkmasn istediini belirten Ylmaz, öyle devam etti:

Salk Bakanlnda da biliyorsunuz sözlemeli personel alm uygulamas balatld. Dolaysyla böyle bir eyi kaldrmay düünmüyoruz. Aksine bunun, daha objektif kriterlerle nasl herkesi ikna eder ekilde yaplr, o dorultuda Babakanln talimat var. Sözlemeli öretmenlik uygulamas devam edecektir. Üzerinde durduumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yaplmas, Sözlemeli öretmen devam edecek.

Ana Sayfaya Git