Sözlü sınav nasıl olacak

MEB'den 15 bin öğretmen ataması sözlü sınav sürecine ilişkin açıklama: "Sözlü sınavlar, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapılmakta, herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir"

Haberler 31.12.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB), 15 bin öretmen atamasna ilikin sözlü snavlarn, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapldn, herhangi bir öretmen adayna yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasnn söz konusu olmadn bildirdi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, sözlemeli öretmen istihdamnda ilgili mevzuatta belirtildii üzere bavuran adaylarn KPSS puan üstünlüüne göre sraland ve bakanlk tarafndan gerçekletirilen sözlü snava, her alan için alm yaplacak kadro saysnn üç kat kadar aday çarld hatrlatld.

SÖZLÜ SINAVIN çER

Sözlü snavda ise 60 ve üzerinde puan alan adaylarn baarl sayld ve sözlemeli öretmenlie atanmak üzere tercih yapma hakk kazand anlatlan açklamada, Sözlemeli Öretmen stihdamna likin Yönetmeliin 11. maddesinde ise sözlü snav konularnn ve arlklarnn belirtildii aktarld.

Adaylarn eitim bilimleri ve genel kültür, bir konuyu kavrayp özetleme, ifade yetenei ve muhakeme gücü, iletiim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelimelere açkl, topluluk önünde temsil yetenei ve eitimcilik nitelikleri yönüyle objektif olarak deerlendirildii belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

SORULAR E DEER

Tüm snav merkezlerinde adaylara yöneltilen sorular e deer nitelikte olup merkezi olarak hazrlanmaktadr. Sözlü snavlar, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yaplmakta herhangi bir öretmen adayna yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmas söz konusu deildir. Bu çerçevede 12-27 Kasm 2021 tarihleri arasnda öretmen atama sözlü snavlar gerçekletirilmi, snav sonuçlar 27 Aralk 2021 tarihinde ilan edilmitir. Öretmen adaylarmzn sözlü snav sonuçlarna ilikin itirazlar atama takviminde belirtilmi olup, itirazlar 3-7 Ocak 2022 tarihleri arasnda alnacak ve 14 Ocak 2022 tarihinde sonuçlandrlacaktr. Sonuca ilikin itirazlar titizlikle incelenecektir.

Ana Sayfaya Git