Spor için ücretsiz eğitim

Diyarbakır’da spor eğitmeni olan Çağla Demirdağ Türk, çocukları spora teşvik etmek için okullar ve kulüplerinde ücretsiz ders vermeye başladı.

Haberler 18.11.2019 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda birçok spor dalnda faaliyet yürüten spor eitmeni çala Demirda Türk, küçük yata çocuklar spora tevik etmek için anaokullar ve ilkokullarnda örencilere ücretsiz ders vermeye balad. Alannda deneyimli, uzman kadrolar ile sterseniz okulunuzu ziyaret edelim, isterseniz kulübümüzde misafir edelim sloganyla çocuklarla bir araya gelen Türk, zumba, jimnastik, bale dersleri ile küçük yataki çocuklar spora tevik ediyor.

SPOR çN ÜCRETSZ ETM

Sporun çocuklar üzerinde etkilerine deinen Türk, çocuklar her gün aktif olmaldr. Fiziksel aktivite büyümeyi tetikler, daha iyi bir fiziksel ve duygusal geliim salar. Birde çocuk yata kazanlan bu alkanlk ilerde çocuklarda sporu yük veya lüks gibi alglamann dna çkarr böylece fiziksel aktivite birer yaam ekli haline gelir. Birinci önceliimiz sporu lüks veya bo olarak gören ailelerin bu fikirlerini ücretsiz yapacamz dersler ile krmak ve 1 ders sonrasnda bile çocuklarnda bu fark görmelerini salamak. Spor, çocuklarn ve ailelerinin yeteneklerinden haberdar olmalarn salar. Sporun çocuklarda yalnzca fiziksel olarak deil, sosyal, psikolojik ve zihinsel geliim açsndan da birçok faydas vardr.

ANNE VE BABALARIN KATILIMI

Spora harcanan vakit ve nakit bo olarak alglanmamaldr. Anne ve babalarn çocuklarn spor yapma konusunda hem cesaretlendirmeleri, hem de bilinçli ellerde ekillenmelerini salamalar gerekiyor. Uyum ve davran bozukluklar tedavisinde de spor önemli bir görev üstlenmektedir. Spor yoluyla çocuklar, rahatlama yaarlar. Trnak yeme, altn slatma, dk çkarma, çalma, okuldan kaçma gibi davranm bozukluu gösteren çocuklarda spor, önemli rol oynar. Düzenli olarak spor yapan çocuklarn baklk sistemi dier çocuklara göre daha güçlüdür. Bu nedenle, çocuklarn spor yapmas, hastalklarla daha az karlamalarn salar. Bununla birlikte, obezite gibi salk sorunlar da yaamazlar dedi.

Ana Sayfaya Git