Stadyumlara yeni spor liseleri geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Spor lisesi öğrencisi kendi alanıyla ilgili olmayan çok ders alıyor. Odaklanamıyor. Başka bir branşa da spora da odaklanamıyor. Bununla ilgili düzenlememiz bitti" ifadelerini kullandı.

Haberler 08.03.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, spor liseleriyle ilgili düzenlemenin tamamlandn belirterek, Spor lisesi örencisi kendi alanyla ilgili olmayan çok ders alyor. Odaklanamyor. Baka bir brana da spora da odaklanamyor. Bununla ilgili düzenlememiz bitti. dedi.

Selçuk, ilk örnekleri açlan tasarm beceri atölyelerine ilikin, derslere bakldnda çocuklarn yüzde 90a yakn bilisel içeriklere muhatap olduklarn söyledi.

çocuun düünce yönü hakim ama duygu ve hareket yönü zayf. Oysa bu üçü birlikte olduunda çocuk doal bir geliim seyrediyor. diyen Selçuk, sözlerini öyle sürdürdü:

Eer çocuk yeterince hareket etmezse depresyon eilimi artabilir. Duygusal eitimi yeterince çallmazsa, kiilik geliiminde problem olabilir. Özgüven sorunu olabilir. Bütün bunlar dengeli harmanlanrsa insan olarak çocua bütünsel yaklam oluyoruz. Bir yönü, bir kolu çok büyüdü ama vücudunun geri kalan cüce kald. Böyle bir yaklam istemiyoruz. Türkiyenin snav basks nedeniyle sadece a,b,c,d diye iaretlediimiz içeriklerle karlamas çocuun çocukluunu çalmak, bundan vazgeçilmesi gerekiyor.

Bunun ancak iyi organize edilmi atölyelerle yaplacan vurgulayan Selçuk, Bu atölyeler, UNESCOnun meslekler snflandrmasnn ilkokula izdüümü... çocuk birinci snfta bir meslekle yüz yüze gelecek ve bu meslek kendisine uygun mu tecrübe edecek, deneyecek. diye konutu.

- Ders, atölyeyi, atölye dersi destekleyecek

Atölye içerikleriyle dersler arasnda balantlarn olacan kaydeden Selçuk, dersin atölyeyi, atölyenin dersi destekleyeceini bildirdi.

Bu atölyelerde mevcut öretmenlerden yaralanabileceklerini aktaran Selçuk, steyen her öretmenimize bir yan alan vereceiz. Bunlarn hepsinin içerikleri hazr. dedi.

Atölyeler kapsamnda bir örencinin basketbol kursunda ald eitimi de dersten sayacaklarn açklayan Selçuk, Yoksa bizim çocuklarmz belli bir saatten sonra antrenman yapp da olimpiyatlarda ya da ampiyonalarda sporcu yetiecek bir altyapya sahip olamyor. Hatta LGS yaklatnda sporu ya da sanat brakyor. diye konutu.

- Stadyumlarn içine spor lisesi

Spor liselerinde baz snrlklarn olduunu anlatan Selçuk unlar kaydetti:

Snrlklardan kastm spor lisesi örencisi kendi alanyla ilgili olmayan çok ders alyor. Odaklanamyor. Baka bir brana da spora da odaklanamyor. Bununla ilgili düzenlememiz bitti. Önümüzdeki öretim yl balyor. Hakemlik, tesis yöneticilii, birinci kademe antrenörlük, ergonomi, engellilere spor eitimi, rekreasyon gibi hayatta olan ama okulda olmayan birçok ey var. Bunlarn hepsini spor liseleriyle ilikilendiriyoruz. Bu stadyumlarn içine spor lisesi açmakla ilgili çalmalarmz sürüyor. çünkü hazr tesis var. Ders müfredatlarnda bir takm deiiklikler oluyor ama tamamen örenci talebine uygun olarak. Ben eer bu alanda sporcu olacaksam o zaman urada daha çok derinlemem lazm bana ergonomi öretin diyor. Bu anlamda deiiklikler var. Mesela kalabalk yönetimi, kolay bir konu gibi görünüyor ama sporla uraan insanlarn bunun eitimini almas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git