STEM festivali düzenleniyor

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) festivali düzenlenecek. Festivale 7’den 70’e tüm Diyarbakır halkının katılmasının beklendiği belirtildi.

Haberler 25.03.2019 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STEM Makers Fest/Expo, 14 Nisan 2019 tarihinde Diyarbakr Kent Meydannda Hacettepe STEM Maker Lab, Milli Eitim Bakanl ve Nesibe Aydn Okullar ibirlii ile Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) festivali düzenleyecek. Her yata katlmcnn katlabilecei etkinlik ücretsiz düzenlenecek. 2015 ylndan bu yana düzenli olarak yaplan ve bu güne kadar toplamda 100 bin kiiden fazla katlmc arlayan bu etkinlie tüm Diyarbakrda yaplan festival tüm vatandalar bekliyor. Etkinlik, bilim ve teknolojinin elence ve merak ile bütünletirildii, bilim gösterileri ve atölye çalmalarndan olumakta. kinci bileen STEM Makers Expo ise STEM ve Maker alannda hizmet veren kurumsal firmalarn katlmyla gerçekletirilecek. Firmalarn kendilerini ve ürünlerini tantabilecekleri ve katlmclarn ürünler ile etkileime girebildii, ürünleri deneme ans bulma olana olaca açkland.

Halk ile etkileime girerek

Tantm stantlarnda sürekli atölye çalmalar sürdürülecei, on bileen ise öretmenler için Türkiye ve dünyada yer alan STEM ve Maker akmnn eitimdeki yansmalar, gerçekletirilen örnekler etkin katlmla yürütülen öretmen eitimi atölyeleri ile katlmc öretmenler ve örencilerle paylalaca belirtildi. Etkinlik boyunca katlmclar bilim insanlar, mühendisler, i adamlar, eitimciler ve dier uzmanlarla tanma, konuma ve etkileime girme imkan bulunaca aktarld. Ayn zamanda bilim insanlar, mühendisler ve eitimciler halk ile etkileime girerek bilimi sevdirme ve bilime özendirme imkann elde edilecei, inovasyon ruhuna sahip genç nesiller yetitirmek için çocuklarn merak duygusunu daha da tetikleyen farkl bilim iletiimi yollar gereklilii anlatlaca ifade edildi. Festival ile sadece çocuklarn deil ayn zamanda ailelerin de bilimin i dünyasndaki uygulamalar hakknda farkndalk oluturulmak istendii açkland.

Ana Sayfaya Git