Subaylık için ter döktüler

Bursa'da binlerce genç Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda (MSÜ) ter döktü.

Haberler 08.04.2019 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Örenci Aday Belirleme Snav (MSÜ) tüm yurtta bugün geçekletirildi. Milli Savunma Üniversitesine girecek örencilerin belirlenecei snav 135 dakika sürdü. Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanlnn yürüttüü snava katlan adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi.

MSB SINAVI çN

Bursada da binlerce örencinin büyük ilgi gösterdii snav Uluda Üniversitesinde yapld. çocuklar ile birlikte sabah üniversiteye akn eden aileler, araçlarn brakacak yer bulamaynca yol üzerine ve yeil alanlara park etmek zorunda kald. Üniversite bahçesindeki araç younluu da drone ile havadan görüntülendi. Saat 10.00dan itibaren polisler tarafndan snav alanlarna giri izni verilmedi. Adaylardan snava girite snava giri belgesi ile nüfus cüzdan, T.C. kimlik kart veya geçerlilik süresi dolmam pasaportlar talep edildi.

SUBAY OLABLMEK

135 dakika süren snav sonras adaylarn büyük bir bölümü sorularn zor olduunu dile getirdi. Subay olabilmek için snava girdiini belirten Ülkem Zahit, Snav beklediimden biraz daha zordu. Matematik geçen seneye göre daha zordu. Subay olmak istiyorum, inallah hedefime ularm dedi.

Baba Ahmet Zahit ise, Olumun adnda belli olduu gibi ülkesine faydal bir insan olmasn istiyorum. Onun için adn Ülkem koydum. Tek arzumuz subay olup vatana millete hizmet etmesi diye konutu.

135 dakika boyunca evlatlarn darda ayakta bekleyen veliler ise snav sonras çocuklarna sarlarak mutluluk ve üzüntülerine ortak oldu.

Ana Sayfaya Git