Süper ninelerin okuma azmi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde açılan kursta okuma yazma öğrenen 65 yaşındaki Besime Gürbüz ile 55 yaşındaki Hemail Sarı'nın azmi takdir topluyor.

Haberler 15.08.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Karakoçan ilçesinde kaymakamln açt kursta okuma yazma örenen çounluu 50 yan üzerindeki kursiyerler, azimleriyle takdir topluyor.

Karakoçan Aile Destek Merkezindeki (ADEM) okuma yazma kursunda, aralarnda ileri yatakilerin de yer ald kursiyerler okuma yazma öreniyor. Bazen kursa torunlarn da getiren kadnlar, ksa sürede büyük ilerleme kaydederek günlük hayatta yaadklar birçok zorluu yenmeyi baard.

Kursa katlan 5 çocuk ve 9 torun sahibi 65 yandaki Besime Gürbüz ile 6 çocuk ve 8 torunu olan 55 yandaki Hemail Sar, azimleriyle herkese örnek oldu.

Gürbüz, çocukluunun geçtii köyde okul olmad için okuma yazma örenemediini söyledi.

Bir süre önce Karakoçan Kaymakamlnn kurs açacan örendiini ve gelip kayt yaptrdn aktaran Gürbüz, burada 2 ayda okuma ve yazma örendiini kaydetti.

Okuma örenince yaamn kendisi için daha kolay hale geldiini dile getiren Gürbüz, öyle konutu:

Eskiden bir ey bilmiyordum, imdi kendi iimi görebiliyorum. Artk cep telefonundaki rehberi okuyabiliyorum. Gençler, bugünkü imkanlar iyi deerlendirip, okusunlar ve örensinler.

OKUMANIN YAI YOK

Kursiyerlerden 6 çocuk 8 torun sahibi Hemail Sar, çocukluunda okula gidemedii için okuma yazma bilmediini aktard.

Kurs sayesinde örendii okumann yaamna çok ey kattna iaret eden Sar, Daha önce tek bama bir yere gidemiyordum. Levhalar okuyabiliyorum, cep telefonu kullanabiliyorum. dedi.

Kursa beraberinde getirdii torunlarnn yazsn beendiini dile getiren Sar, unlar kaydetti:

(Nine, çok güzel yazyorsun.) diyorlar. Kuran okumay da bilmiyordum örendim, sonra da okuma yazmay örendim. Okumann ya yok. Allah salk verirse üniversite okuyup savc olmak istiyorum. Torunlarma savc olacam diyorum.

BEN çOK MUTLU ETT

Öretmen Benazir Gün, kursa gelen kursiyerlerin çounluunun 50 yan üzerinde olduunu belirtti.

leri yalarna ramen kadnlarn azminin kendisini arttn anlatan Gün, unlar söyledi:

Bir teyze okumay örendiinde alad. Sayenizde hastaneye gidebiliyorum. dedi. Bu yant beni de duygulandrd. Aye teyzenin o gözyalarn gördükten sonra yaptm iin ne kadar kutsal olduunu örendim. Cep telefonu kullanmay baaranlarn sevincine ahit olmak beni çok mutlu etti.

Ana Sayfaya Git