Sur mağduru çocuklar gülüyor

Sur esnafı, sosyal medya üzerinden gördüğü kampanyaya destek vererek olaylardan zarar görmüş 5 çocuğa bayramlık giysi ve ayakkabı aldı.

Haberler 07.08.2018 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde çkan terör olaylarndan zarar gören 5 çocua, Sur esnaf tarafndan bayramlk giysi ve ayakkab hediye edildi. çocuklarn mutluluu gözlerinden okundu. Diyarbakrn Sur ilçesi yaklak 3 yl önce terör örgütü mensuplar tarafndan çukurlar kazlarak tahrip edilerek kullanlamaz hale getirilmiti. Sur ilçesinde çkan olaylar nedeni ile birçok aile evlerini terk edip farkl yerlere tanmak zorundu kalm, olaylarda en çok da çocuklar etkilenmiti. Hükümetin kararl admlar sayesinde yeniden ahlanan Sur ilçesi, yaplan çalmalarla önce antiye alanna çevrildi ardndan projelerin hayata geçmesi ile turizmin bakenti haline geldi. Olaylar nedeni ile dükkanlarn kapatmak zorunda kalan esnaf da turizmin canlanmas ile youn bir çalma temposuna girdi.

SOSYAL MEDYA KAMPANYASI

Sur esnaf, yaanan younlua ramen çatmalardan zarar gören çocuklar unutmad. lçede terzi olan Mehmet Güler isimli bir esnaf, sosyal medyadan gördüü çocuklar üümesin kampanyasna katlarak bayram öncesi çocuklar sevindirme karar ald.

GYS HTYAçLARI

Ramazan Bayramnda 7 çocuu giydirip sevindiren Güler, Kurban Bayramnda da 5 çocuun giysi ve ayakkab ihtiyaçlarn karlad. Projeyi sosyal medya üzerinden görüp katkda bulunan Mehmet Güler, Proje çocuklar için yaplan bir çalma ve çok beendim, elimizden geldiince de katkda bulunmak istedim. Geçen bayram 7 çocuu giydirmitim, bu bayram ise 5 çocuun giysi ve ayakkabdan oluan bayramlklarn temin ettim. çocuklar giydirmek bizim iimizdir, bunlar bizim geleceimizdir, çocuklar güldürmemiz lazm. Tüm vatandalara sesleniyorum, çocuklarmz giydirelim, onlar yalnz brakmayalm. Tüm halkmz destek versin ve çocuklarn ihtiyaçlarn karlasn dedi. çOCUKLARIN MUTLULUU

Sosyal medya üzerinden projeyi balatan Ahmet Eliçin ise Surdaki olaylar nedeni ile madur olan çocuklarn kyafetleri ile ilgilendik. Bunu sosyal medya üzerinden organize ettik çocuklar üümesin bal altnda. Kampanyamza katlan çok insanmz oldu. Geçtiimiz bayram 30 çocuu giydirmitik, bu bayramda daha fazlasn hedefliyoruz. çocuklarmzn mutluluunu görmek bizim için dünyaya bedel oluyor diye konutu. Giysi ve ayakkab dükkanna giren çocuklar, istedikleri ürünleri alp denedi. çocuklarn mutluluu gözlerinden okundu.

Ana Sayfaya Git