Sur'da bilgi evi açıldı!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kadın ve çocuklara yönelik Çocuk Kütüphanesi ve Bilgi evi açıldı.

Haberler 19.08.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde, tarihi evlerden birinde Sur lçe Belediyesi çocuk Kütüphanesi ve Bilgi Evi ad altnda kadnlara yönelik danmanlk, okuma, yazma, çocuklara yönelik ders, kütüphane hizmetleri, akl zeka oyunlar ve bilgisayar destekli snf açld. Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi ve beraberindeki heyet açl yapmak üzere ilçenin ara sokaklarnda hem vatandalar korona virüse kar uyard hem de maske sosyal mesafe kurallarna uyulup uyulmad kontrol edildikten sonra kütüphanenin bulunduu tarihi eve gelerek açl yapt.

BLG EV AçILDI

Bakan çiftçi, çocuklarla oyunlar oynayarak daha sonra okuma yazma örenen kadnlarla bir araya geldi. çiftçi açl sonras çeitli hediyeler datt. Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, Sur sokaklarnda dezavantajlar avantaja çevireceklerini kaydederek, çocuklar yönelik çalmalara devam edeceklerini kaydetti. Bakan çiftçi, Sur Belediyesi olarak göreve baladmz tarihten itibaren sosyal ve kültür belediyecilii noktasnda çalmalar yapyoruz. Amacmz Surun ara sokaklarnda nisbeten imkanlar kstl olan, çocuklarmza gerek bilgi evleriyle kütüphanelerle ve eitici kurslarla dezavantajl durumlarn avantaja çevirmek. Belediye ve kaymakamlk olarak çocuklara güzel bir gelecek ina etme noktasnda youn bir gayret içeresindeyiz. Surun her sokana ve her evine ulamak istiyoruz.

AçILACAK KURSLAR

Kurslar, sanatsal, spor faaliyetleri kütüphane ve bilgi evleriyle her çocuumuza dokunmak istiyoruz. Burasda Diyarbakrn tarihi evlerinden biri, bu alan kütüphane, bilgi evi ve kadn dayanma merkezi olarak faaliyete kattk. Pandemi sürecine ramen youn bir çalma var burada, çocuklarmz maskeleri ile mesafeli bir ekilde ve temizliklerine dikkat ederek her gün ateleri ölçülüp, snrl sayda kabul edip kurslar açyoruz. nanyorum ki bu kurslar sayesinde çocuklarn gelecek noktasna dezavantaj noktasn avantaja çevirmi olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git