Suriyeli öğrenciler YÖS'te ter döktü

Fırat Kalkanı Harekatı'yla özgürlüğüne kavuşan Suriye'nin Cerablus ve Bab ilçelerinde gerçekleştirilen sınava, 800 öğrenci katıldı.

Haberler 09.05.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Üniversitesi (HRÜ) tarafndan, Frat Kalkan Harekatyla özgürlüüne kavuan Suriyenin Bab ve Cerablus ilçelerinde liseyi bitiren örencilerin üniversite hayallerine kavumalarna imkan salayan Yabanc Örenci Snav (YÖS) gerçekletirildi.

HRÜden yaplan açklamaya göre, Türk Silahl Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusunun desteiyle yürütülen Frat Kalkan Harekat ile teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilen Bab ve Cerablusta gençlerin eitim hayatna katlmasna destek için harekete geçildi.

Suriyeli örenciler YÖSte ter döktü

Bu kapsamda Suriyenin iki ilçesinde liseyi bitiren örencilerin üniversite hayallerine kavumalarna imkan salayan YÖS yapld. HRÜ bünyesindeki akademisyenler tarafndan Türkçe, ngilizce ve Arapça olarak hazrlanan sorular, Cerablusta 14 salonda, Babda ise 26 salonda gerçekletirilen snavda adaylara yöneltildi.

Yaklak 800 örencinin girdii snavda baarl olanlar Türkiyede belirlenen 60 üniversiteden birine kayt yapma hakk kazanacak.

Açklamada görülerine yer verilen HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taaltn, Suriyeden Türkiyeye gelemeyen örencilerin kendi memleketlerinde rahat bir ekilde snava girmeleri için böyle bir yol izlediklerini belirtti.

Üniversite olarak Türkiyenin insani giriimlerine destek olmak istediklerini vurgulayan Taaltn, unlar kaydetti:

Amerika, Suriyeye 5 bin tr silah gönderdi, Türkiye 10 bin tr insani yardm gönderdi. Üniversite olarak ülkemizin bu insani giriimlerine destek olmak amacyla oradaki gençlere umut kaps olmak istedik. Eitim ksmyla ilgili çalmalar yaparak o boluu doldurmak istiyoruz. u anda yaklak olarak 800 örenci snava girdi. Biz inallah bu hizmetlerimizi devam ettireceiz.

- Bu destei unutmayacaz

Cerablus Yerel Meclisi üyesi Eitim Komisyonu Bakan Mustafa Casm da Türkiyeye Suriyeli çocuklara gelecek salad için teekkür etti.

Snavn gerçekletirilmesinden duyduu memnuniyeti aktaran Casm, u an çok mutluyuz. Bu mutluluk örencilerimizin gözlerinden okunuyor. Bölge halklar olarak Türkiyenin bu desteini asla unutmayacaz. Gelecekte daha iyi ilikilerimiz olacak inallah. Örencilerimize bu hakk tanyan Harran Üniversitesine teekkür ederiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git