Suriyeli öğrencilere yardım

Siverek ilçedesindeki Suriyeli sığınmacılar için kampanya başlatan Cumhuriyet İlkokulu öğretmenleri, hayırseverlerin desteğiyle topladıkları çok sayıda kırtasiye malzemesini Abdalağa Mahallesindeki Vali Erdoğan Cebeci İlkokulunda eğitim gören 423 sığınmacı öğrenciye dağıttı.

Haberler 28.12.2016 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kampanyayla ilgili gazetecilere açklama yapan okul müdür yardmcs Sabri Varl, okulda görev yapan öretmenlerin yan sra hayrseverlerinde desteiyle böyle anlaml bir çalma yürüttüklerini belirtti.

Türkiyenin savan ilk gününden itibaren madur Suriye halknn yannda olduunu anmsatan Varl, kendilerinin de bu anlamda eitim çandaki çocuklar sevindirmeyi amaçladklarn ifade etti.

ÖRENCLERE YARDIM

Varl, bu tür etkinlikleri sürdürmeyi amaçladklarn vurgulayarak, unlar kaydetti:

Öretmenler ve hayrsever vatandalarn desteiyle 432 Suriyeli örencimize krtasiye yardmnda bulunduk. Bunlarn içinde örencilerin ihtiyac olan defter, kalem, boya, silgi gibi çok sayda malzeme bulunuyor. Siverekte ve Türkiyede yaayan tüm hayrseverlere çarda bulunuyorum, Suriyeli kardelerimize yardmc olalm. Bu anlamda bizim de çalmalarmz artarak devam edecektir. Öretmeler ve hayrseverler olarak yardmlarmz devam edecektir. Bugün bu çocuklar bir nebze olsun sevindirebildiysek ne mutlu bize. Emei geçen herkese teekkür ediyorum.

Suriyeli çocuklar da yardmn çok anlaml olduunu belirterek, hayrseverlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git