"Suriyelilere Avrupalılar gibi bakmıyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, "Biz Suriyeliler meselesine Avrupalıların baktığı gibi bakamayız. Onlar hayata fayda, menfaat, çıkar, vesika üzerinden bakıyorlar. Biz öyle bakmadık, bakamayız." dedi.

Haberler 29.11.2016 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada bir otelde 81 ilden katlmla düzenlenen l Milli Eitim Müdürleri Deerlendirme Toplantsnn ikinci gününde, Geçici Koruma Altndaki Suriyelilerin Eitimi konusu görüüldü.

Demirci, toplantda yapt konumada, Suriye krizinin Türkiye, dünya ve slam alemi için önemli bir mesele olduunu söyledi.

Türkiyede binlerce snmacnn yllardr her türlü insani ihtiyacnn karlanmaya çalldn ifade eden Demirci, snmac çocuklarn eitimi için de bakanlk olarak youn gayret gösterdiklerini anlatt.

Suriyelilerin Türk halknn snrda, can ve cieri durumunda olduunu belirten Demirci, Buras Suriyelilerle bin 500 yl birlikte yaadmz bir corafya. Onlarla birçok perspektiften akrabalmz, kan bamz var. Biz Suriyeliler meselesine Avrupallarn bakt gibi bakamayz. Onlar hayata fayda, menfaat, çkar, vesika üzerinden bakyorlar. Biz öyle bakmadk, bakamayz. diye konutu.

Avrupallar gibi bakmyoruz

Bakanlk olarak Suriyeliler konusunu en mantkl, en insani ekilde yönetmeleri gerektiine iaret eden Demirci, özellikle Suriyeli çocuklar en güzel ekilde gelecee hazrlamak için hassasiyetle çaltklarn vurgulad.

Suriyelilere eitim konusunda da sahip çktklarn kaydeden Demirci, Güzel iler yapyoruz. Eitim için ulalabilecek son çocua kadar, bu son çocuun bizim çocuumuz olduu düüncesiyle, kaygsyla, itiyakyla ulamalyz. Bu çocuklar, gelecee bizim elimizde, kolumuzda, snflarmzda, okullarmzda, eitimimizle yürümeliler. Biz bir aileyiz. Bu konuda güzel mesafeler kat ettik. dedi.

Vali Güngör Azim Tuna da anlurfann misafirperver olduunu, yaklak 500 bin Suriyeliyi arladn söyledi.

Suriyeli baz çocuklarn Türkiyede doup büyüdüünü dile getiren Tuna, Suriyeli çocuklar kendi çocuklarmz gibi özümseyerek bu ülkeye faydal olmalarn salayacaz. Onlarn da bu konuda bir sorunlar bulunmuyor. Bu ülkeyi seviyorlar. ifadelerini kulland.

Toplant, açl konumalarnn ardndan basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git