Surlu çocuklar kick boksta hedef büyüttü

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde yaşayan ve ev ziyaretleri ile aileleri ikna edilen 70 çocuk, hafta içi her gün 6 saat kick boks eğitimi alıyor.

Haberler 08.02.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan çocuklar eitim aldklar kick boksta iddial.

Sur Halk Eitim Merkezince düzenlenen kick boks kursuna katlm salamak için antrenör Hüseyin Demirok ilçedeki evleri ziyaret ederek, ailelerle görütü.

Aileleri ikna edilen smet Paa ve Ziya Gökalp ilkokullar ile Tevfik Fikret ve nönü ortaokullarnda okuyan 70 çocuk, smet Paa lköretim Okulunda her gün, gruplar halinde 6 saat, haftada toplam 30 saat kick boks eitimi alyor.

Yetenekleri kefedilen, Bismil ilçesindeki kulüpler arasnda düzenlenen müsabakalardan 7 madalya ile dönen örenciler kick boksta hedef büyüttü.

Surlu çocuklar elde edecekleri baarlarla uluslararas müsabakalarda ülkelerini en iyi ekilde temsil ederek, Türk bayran dünyada dalgalandrmak istiyor.

- Ülkemizi temsil etmek istiyoruz

Örencilerden ahin Derman (13), Surda daha önce bu sporu örenme imkannn olmadn belirterek, kendilerine böyle bir imkann verilmesinden mutlu olduunu söyledi.

Derman, Sporla saygy, kavga etmemeyi ve dürüstlüü örendik. Okulda derslerim de daha iyi oldu. Hedefim Türkiye ampiyonu olmak. dedi.

Yusuf çakar (11), kick boks örenmeye baladktan sonra hayatnda önemli deiiklikler yaadn, öz güveninin arttn, artk hiçbir eyden korkmadn belirtti.

Türkiye ampiyonu olmay hedeflediini anlatan çakar, Dövüüyoruz ama birbirimize dost olarak bu sporu yayoruz. diye konutu.

Muttalip Seven (12), bu spor bran ile disiplinli olmay ve kendilerini savunmay örendiklerini ifade ederek, daha önce futbola ilgisinin olduunu ancak ald bu eitim ile dövü sanatlarna meraknn arttn vurgulad.

Bu sporla uykusunun düzene girdiini, itah sorununun kalmadn aktaran Seven, Artk kendimi koruyabiliyorum, kendimi güçlü hissediyorum. Öz güvenim artt. Hedefimde Türkiye birincisi olup, ülkemi temsil etmek var. eklinde konutu.

Sanem Atabay (9), kick boks sayesinde kendisini korumay örendiini anlatarak, kendilerine bu imkan salayanlara teekkür etti.

Ayenur çakmak (9), sosyal hayatlarnn canlandn dile getirerek, ald madalyalara yenilerini ekleyerek, ülkesini dünyada temsil etmek istediini kaydetti.

- Hedefimizde uluslararas ve Avrupa ampiyonluklar var

Antrenör Hüseyin Demirok, Surlu çocuklara kick boks ve yakn dövü sanatlarn örettiini söyledi.

Evleri tek tek ziyaret ederek, ailelerle çocuklarn kursa göndermeleri için görütüklerini belirten Demirok, ailelerin de gösterdii ilgi ile 70 örencinin eitimini sürdürdüünü bildirdi.

Surda bu sporu yapmamz büyük bir baar. diyen Demirok, bo zamann sporla deerlendiren çocuklarn bu sayede kötü alkanlklardan da korunduunu aktard.

Yüz örenciden birini ülkemize kazandrabilirsek ne mutlu bize. ifadesini kullanan Demirok, kick boks sayesinde çocuklarn okuldaki baarsnn da arttn dile getirdi.

Bismil ilçesinde kulüpler aras düzenlenen kick boks turnuvasnda 7 madalya kazandklarn anlatan Demirok, Kulüpler aras ile Türkiye ampiyonluu müsabakalarna hazrlanyoruz. Hedefimizde uluslararas müsabakalar, Avrupa ampiyonluklar var. Ülkemizi temsil etmek için oralarda olmak istiyoruz. diye konutu.

Demirok, Diyarbakr ve Surun terörle deil ampiyonluklarla anlmasn istediklerini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Her sene bir madalya alp Diyarbakr Türkiyeye bu yönüyle tantrsak terör olaylar bitecek ve bu kent ampiyonalarn yetitii bir yer olacak. Örencilere sporun iddet için olmadn, barn simgesi olduunu anlatyorum. Herkes bir örencinin elinden tutup gelimesine katk sunarsa ülkemizin gelecei daha güzel olacaktr.

Ana Sayfaya Git