Tablet seferberliği

DTSO uzaktan eğitim gören öğrenciler için tablet seferberliği başlattı

Haberler 10.10.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas öncülüünde uzaktan eitime geçilmeyle birlikte dezavantajl örencilere tablet desteinde bulunmak için Bir tablet, bir çocuk gelecee güvenle sloganyla tablet ve bilgisayar kampanyas balatld.

Dünya genelinde yaylan korona virüs nedeniyle okullarda yüz yüze eitime ara verilmesinden dolay Milli Eitim Bakanlnca EBA, EBA TV ve uzaktan eitim portallarnn uygulanmaya konulmas ile birlikte DTSO, dezavantajl örenciler için tablet ve bilgisayar destei kampanyas balatt. DTSO Bakan Mehmet Kaya, bugün pandemiden dolay aksayan eitimin bir ekilde örencilere ulamasnn salanmas gerektiini söyledi. Burada sadece devletten tablet datmasn beklemenin yanl olacan aktaran Kaya, herkesin bu iin altna elini koymas gerektiini dile getirdi. Bakan Kaya, Burada biz Ticaret ve Sanayi Odas olarak balattmz kampanya ile hem kendimiz oda olarak hem de üyelerimize çarda bulunarak tablet destei, gerekirse de internet destei verecek bir çalma balattk. Tabi ki bizim bu çalmamza üyelerimizin özellikle duyarl olarak destek vermesini bekliyoruz. Ama özellikle herkesin bu konuda komusuna, yanna ulaabildii gerçekten tablet ihtiyac olan veya internet sorunu olanlara bir ekilde destek vermesi amacyla biz bunu kurduk. Bunu biraz daha farkndalk ortam oluturmak. Gerçekten bunu bir kua kaybetmemek için gerekli olduunun mesajn vermek ve bu anlamda biz bu kampanyay bata odamz olmak üzere STKlar da katarak gelitirmek istiyoruz dedi.

ETM EKMEK SU KADAR ÖNEML

çocuklarn eitime katlmasna destek verilmemesi halinde ileride hem bölge hem ülke hem de gelecek nesil için önemli bir sorunun ortaya çkacan vurgulayan Kaya, Eitim ekmek su kadar önemli. Nasl ki insanlara gda yardm yapmak, onlara ulamak önemliyse ayn ekilde bir çocuun eitim almasna katk koymak, yaklamak da çok çok önemli. Biz bu ortam biraz daha bölgedeki çocuklarn hakikaten eitimden uzak kaldklarn gördüümüz için kampanyay DTSO olarak balattk ve bunu sürdüreceiz. Gerek yurt içinde, gerek yurt dnda bunu biraz daha gelitirerek sürdürüp, elde ettiimiz tabletleri Milli Eitim Müdürlüümüzle, valiliimizle birlikte çalarak bir ekilde ihtiyac olan insanlara datacaz. lk aamada yoksul ve baarl ama süreç içerisinde biz herkesin bir ekilde tabletlere ulamasn ve eitime ulamasn salamann çalmasnn yaplacana inanyoruz. Kendimizde henüz tam say çkmamakla birlikte bizde önemli bir sayda kendimiz koyacaz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliinin bu konuda destei var. Onlarla birlikte bir rakam belirleyip koyacaz. Ama hem üyelerimizden hem seçilmi meclis üyelerimiz hem de 17 bin üyemiz var. Biz üyelerimizin olabildiince bu kampanyaya destek vermesini istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git