Tahrip ettiği camilerde çocuklar yeniden Kur'an öğreniyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çocuklar, kentte terör saldırılarında tahrip olan ve yapılan tadilatın ardından ibadete açılan camilerde Kur'an öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 10.07.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde terör maduru çocuklar, Diyanet leri Bakanlnca bu yl Camide çocuk Sesi Vatanmn Neesi sloganyla kentin birçok camisinde açlan kurslarda Kuan- Kerim ve dini bilgiler öreniyor.

Güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarn ardndan huzur ortamnn saland ilçede bata PKKl teröristlerin saldrlarnda tahrip olan ve yaplan onarmn ardndan tekrar ibadete açlan 23 caminin de bulunduu 174 camide Kuran kurslar açld.

Müftülük personellerince kurslara katlan yaklak 6 bin çocua Kuran- Kerim okuma ve temel dini eitim veriliyor.

lgi gören kurslarda çocuklar, Kuran- Kerim örenmenin mutluluunu yaarken ders aralarnda çocuklara yönelik çeitli etkinlikler de düzenleniyor.

lçe Müftüsü akir ahin, Güngör Mahallesindeki Hz. Osman Camisinde ziyaret ettii kursta, AA muhabirine yapt açklamada, çocuklarn camilere gitmesinin önemine iaret etti.

lçedeki terör olaylarnda 23 caminin hasar gördüünü, 4nün ise ykldn anlatan ahin, Bu camilerimiz elhamdülillah gerek devletimizin destei gerek yöredeki halkmzla aylk yaptmz kampanyalarla gerekse de karde cami projesi çerçevesinde yeniden hayatiyet buldu. dedi.

Desteklerinden dolay yetkililere, karde camilere ve duyarl vatandalara teekkür eden ahin, kurslarda 6 bine yakn çocuun eitim gördüünü, bu saynn daha da artacan vurgulad.

Kurslar ziyaret ederken özellikle çocuklara, kendi isteinle mi geldin yoksa ailen seni zorla m gönderiyor? diye özellikle soruyorum. Hepsi de hep birlikte koro halinde hayr kendimiz geliyoruz diyor. diyen ahin, öyle devam etti:

Bunu duymak bu hizmetlere olan heyecanmz artyor. u anda eksik olan camilerimiz hasarlar bittii için hepsi kullanlyor, kapal olan yok yklan haricinde. Camilerimizde kurslarmzn slogan camide çocuk sesi vatanmn neesi eklindedir.

- çocuk sesi camilere nee katt

çocuklarn sesinin hem camilere hem de Yüksekovaya nee kattn dile getiren ahin, Bunu gittiim her camide görüyorum, çocuklarn yüzlerindeki tebessümü, çocuklarn yüzlerindeki heyecan ve örenme akn görüyorum. Karde cami sayesinde buraya birçok din görevlisi geldi. çok güzel münasebetler kurduk. Burada bir bütünlük oluturuldu. Biz dousuyla, batsyla, kuzeyiyle, güneyiyle biriz, kardeiz, beraberiz. Bunu da karde cami projemiz bize çok güzel bir ekilde hissettirdi. ifadelerini kulland.

lçede yatl bir Kuran kursunun yaplmas için kollar svadklarn söyleyen ahin, bunun için Kaymakamln yer tesisi için gerekli çalmay yapacan kaydetti.

13 yandaki smail Macit de Kuran örenmenin güzel bir duygu olduunu belirterek, Allahn emriyle Kuran- Kerimimizi okuyoruz burada. Elif Badan balayp Kurana geçiyoruz. Sabah camiye geliyoruz. Hocalarmz sayesinde dini bilgiler de öreniyoruz. çok mutluyuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git