Takas usulü alışveriş

DİYARBAKIR'da, kırtasiye işleten Mikail Adıgüzel (33) yeni açtığı iş yerinde 'takas usulü' alışveriş başlattı. Adıgüzel, "İmkanı olmayan ve kısıtlı olan insanlara yönelik yaptık. Eğitimle uğraşan herkese yardımcı olmak istiyoruz. Çiftçiyi, esnafı desteklemek ve eski usulü geri getirmek istiyoruz. Günde 3-4 kişi geliyor" dedi.

Haberler 25.09.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde krtasiyeci Mikail Adgüzel, yeni açt i yerinde takas usulü alveri sistemi balatt. Kampanya kapsamnda, çiftçi ve köylüler getirdikleri yourt, yumurta, bulgur gibi ürünlerin karlnda krtasiyeden çocuklar için malzeme alyor. Okullarn açlmasyla birlikte kampanyay balattn anlatan Adgüzel, takasla alveri yapanlarn geçmii hatrladn belirtti. Mikail Adgüzel, projesinin dier esnafa da örnek olmasn istediini söyledi.

DESTEK AMAçLI

Ekonomik skntda olan vatandalara destek için takas usulü alverii balattn belirten Adgüzel, unlar kaydetti:

Bunu yaptm zaman biraz komik görüldü. Gerçekten böyle bir ey var m, acaba yaplacak m? diye telefon ve yorumlar gelmeye balad. Bunu faaliyete sokarken insanlar ciddi ciddi yaptmz örendi. Tepkiler olumlu geldi. Yava yava yaptmz takas usulünü ciddi anlamda iyi tutturacamz düünüyoruz. çounluklu köyden gelen çiftçilere yardm amaçldr. mkan olmayan ve kstl olan insanlara yönelik yaptk. Eitimle uraan herkese yardmc olmak istiyoruz. çiftçiyi, esnaf desteklemek ve eski usulü geri getirmek istiyoruz. Geçen hafta içerisinde çalmamz balad. Günde 3-4 kii geliyor. nsanlar duydukça kimisi meraktan kimisi de gerçekten yumurtasn, yourdunu veya budayn alp geliyor. Köy ürünleri neler varsa geliyorlar. Ama bu yava yava olacak. Henüz bir hafta oldu. nsanlarn yüzde 30 veya 40 bunu duydu. Olumlu tepkiler alyoruz, güzel bir çalma diye konutu.

HTYAçLAR KARILIKLI GDERLECEK

Krtasiyeden takas usulü alveri yapan Mehmet Demir ise uygulamann yararl olduunu ve sistemin ekenomik durumu iyi olmayan herkese hitap ettiini söyledi. Demir, çevremizde durumu kötü olanlar bu ekilde alveri yapabilirler. çok güzel ve uygun bir uygulama olmu. Bu sayede ihtiyaçlar karlkl olarak giderilecek dedi.

Ana Sayfaya Git