Tarihe zarar veren yapılar

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor.

Haberler 14.05.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Belediyesinden yaplan açklamaya göre, her yl binlerce yerli ve yabanc turistin ziyaret ettii ilçede, tarihi konik kubbeli evlerin yanna yaplan ve görüntü kirliliine neden olan betonarme binalarn ykmna devam edildi.

Alanda yürütülen çalmalar takip eden Belediye Bakan Mahmut Özyavuz, ilçedeki tarihi yaplarn korunmas için gerekli çalmalara baladklarn, burada yaplacak binalarn sit alanndaki dokuyla uyum içinde olmas gerektiini belirtti.

lçenin turizmde gelimesi için çalmalarn sürdüreceklerini bildiren Özyavuz, unlar kaydetti:

YAPILAR YIKILIYOR

anlurfada bu yl 2 milyon turist hedefliyor. Biz Harran olarak bundan daha fazla pay almak istiyoruz. Bunun için daha önce de tarihi dokuya zarar veren yaplarn ykmn gerçekletirmitik. Bugün bir yapnn daha ykmn yaptk. Buras önemli bir turizm merkezi. Geçmi dönemlerde burada çok önemli bilim insanlar yetimi. Medeniyet o yllarda çok ciddi derecede ilerlemi. Bu nedenle bizim sur içindeki alan iyi muhafaza etmemiz lazm. Bu amaçla, kaçak yap ve betonlamaya izin vermeyeceiz. Harran güzel bir turizm merkezi olarak kalacak.

Ana Sayfaya Git