Tarihin dönüm noktalarını dans tiyatrosuyla anlattılar

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Temmuza Şehadet Projesi kapsamında Çanakkale ve Kurtuluş savaşları ile 15 Temmuz dans tiyatrosuyla anlatıldı.

Haberler 07.05.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi örencilerince çanakkale ve Kurtulu savalar ile 15 Temmuzu dans ve tiyatroyu birletirerek anlatmak amacyla yürütülen Temmuza ehadet Projesi ile ortaya çkan gösteri, 14 Eylül Spor Salonunda sahnelendi.

Gösteriyi 15 Temmuz hain darbe giriiminde ei Erol ve olu Abdullah Olçoku kaybeden Nihal Olçok da izledi.

Olçok, gösterinin ardndan gazetecilere yapt açklamada, acy kazyarak, sürekli acy acyla besleyerek büyütmenin kimseye bir faydas olmayacan belirtti.

Düzenlenen etkinliin u ana kadar izledii en güzel etkinlik olduunu dile getiren Olçok, unlar söyledi:

DANS TYATROSU

Dans tiyatrosunda hep gençler yer ald ve hiçbiri rol yapmadlar, oynamadlar, hakikati canlandrdlar. O gece sokaa çkanlar kadar 15 Temmuzu hissettiler. Sadece 15 Temmuz deildi, bir Türkiye tarihiydi, Türkiyenin dou tarihiydi. 15 Temmuzda baka bir Türkiye dodu ve Türkiyenin asl sahipleri bu çocuklar. Ben Abdullahn annesi olarak ve bu gençlerin de annesi olarak, bunun daha fazla insana ulamas için elimden gelen her eyi yapacama söz veriyorum.

Olçok, dans tiyatrosunda olu Abdullah canlandran çocua sarld ve duygulu anlar yaad.

Proje eitmeni Behçet Dildrm da bugün bu topraklarn yaad aclar, sanatla, dansla ifade etmeye çaltklarn söyledi.

çanakkale, Kurtulu Sava ve 15 Temmuzu dans tiyatrosuyla anlattklarn kaydeden Dildrm, Kendimizi senaryolatrdk. Bedenimizin, dilimizin döndüünce anlatmaya çaltk. dedi.

AK Parti Kadn Kollar Bakan Nurten Temiz de çanakkale, Kurtulu Sava ve 15 Temmuzu gençlerin sayesinde tekrar yaadklarn ifade ederek, çok güzel bir geceydi. Gerçekten müthiti, kelimeler kifayetsiz kalyor. Konuamyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git