Tarlada online ders

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan ve tarlalarda çalışan öğrenciler için EBA Mobil Destek Aracı hazırlandı. Öğrenciler tarlada hem ailelerine yardım etmenin hem de derslerinden geri kalmamanın huzurunu yaşadı.

Haberler 07.09.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgn nedeniyle okullar açlana kadar örenciler EBA üzerinden eitimlerine devam ederken, internet ve bilgisayar gibi koullarn kstl olduu mahallelerde yaayan örenciler için lçe Milli Eitim Müdürlüü tarafndan internet, bilgisayar, tablet gibi teknolojik ekipmanlarla döenen EBA Mobil Destek Arac hizmete girdi. Mobil Destek Arac, krsal mahalleleri dolaarak, ba, bahçede çalan ve ailelerine yardm eden örencilerin ayana giderek, örencilerin derslerden geri kalmamas salanyor. Örenciler mobil destek arac sayesinde ilçe merkezinde kurulan canl yayn stüdyolarnda öretmenleriyle birebir konuarak, ders iliyor. Proje ile ilgili açklamada bulunan Milli Eitim ube Müdürü Fahri Düünekli, Pandemi nedeniyle örencilerimize ne kadar uzaktan eitim verilmeye çallyorsa da, biz örencilerimize daha yakn olmak istedik, bir de özelikle krsal mahallelerde yaayan internet ve bilgisayar olmayan örencilerimizin olduunu da biliyoruz. lçe Milli Eitim Müdürümüz Sayn Nuri Kapanolunun talimatyla örencilerimize böyle bir hizmet yapmay kararlatrdk. lk çalmamz yaptk ve çok verimli oldu. Örencilerimiz, karlarnda arac ve öretmenleri gördüklerinde bir hayli ard. Eitimin ayaklarna kadar gelmesi, canl yayn ile ders almalar onlar çok mutlu etti. mkanlar el verdii takdirde bu mobil araçlarn çoaltmay ve daha fazla örenciye ulamay amaçlyoruz dedi.

Örenciler EBA Destek Aracyla kendilerine ders verilmesinden çok mutlu olduklarn dile getirerek, emei geçen herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git