Taşımalı oy kulandılar!

Sur'un 6 mahallesindeki seçmenler başka yerde oy kullandı.

Haberler 17.04.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesinde Aralk 2015 ile Mart 2016 tarihleri arasnda PKKllarn kazd hendek ve kurduu barikatlarn kaldrlmas ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 6 mahallede ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra balatlan operasyonlarda, ilçenin bu bölgesinde büyük tahribat oluurken, sokaa çkma yasann halen devam ettii 6 mahalledeki sandklar da baka merkezlere tanmt.

6 MAHALLENN SANDII TAINDI

Sur lçe Seçim Kurulu tarafndan alnan karara göre, Cevat Ylmaz, Cevat Paa, Dabanolu, Fatih Paa, Hasrl ve Sava mahallelerinde yaayanlar, yine Sur lçesindeki baka merkezlerde kurulan sandklarda oy kulland. Alnan karar gerei, sokaa çkma yasann halen sürdüü Cevat Ylmaz Mahallesindeki 7, Cevat Paa Mahallesindeki 6, Dabanolu Mahallesindeki 7, Fatih Paa Mahallesindeki 10, Hasrl Mahallesindeki 10 ve Sava Mahallesindeki 5 sandk olmak üzere toplam 45 sandk, yasan olmad Surun dier mahallelerinde bulunan okullar ve Behram Paa Kona, Sur Kaymakaml Aile Destek Merkezi ve Sur Zabta Binasna tand.

OY VERME ORANI YÜKSEK OLDU

Sandklar baka yerlere tanan seçmenler de dün sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya balad. Sava Mahallesindeki 5 sandn tand Sur Kaymakaml Aile Destek Merkezinde ölen saatlerine kadar 1185 seçmenin yaklak yars oy kullanrken, Dabanolu Mahallesindeki 7 sandn tand Sur Zabta binasnda da 2 bin 456 seçmen oy kulland.

YANLI YERE GELDLER

Sandklar baka yerlere tanan baz seçmenler ve çkan olaylar nedeniyle evleri ykld için seçmen kad eline ulaamayanlarn bir ksm da oy kullanmak üzere sandk kurulan merkezlerine geldi. Baz kiilerin ise yanl merkezlere geldii dikkat çekerken, bu kiiler görevliler tarafndan sandklarnn bulunduu yerlere yönlendirildi. Sokaa çkma yasa bulunan mahallelerin sakinleri, evleri ykld için sandklarnn yerlerinin deitiini söyledi. Sokaa çkma yasa devam ettii için baka evlere tandn söyleyenler, referandum sonucunun bara ve huzura hizmet etmesini dilediklerini ifade etti.

Hendek- barikat operasyonlar srasnda büyük ksm tamamen ar hasar gördüü için yklan Cemal Ylmaz Mahallesi Muhtar Koçero Topdemir, baz seçmenlerin yeni sandk yerlerini bulmakta zorlandn ancak u anada kadar mahallesindeki seçmenlerin yüzde 70- 80inin oy kullanmaya geldiini söyledi.

Ana Sayfaya Git