Tatil edilen okul eğitimi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Sürekli değişebilen durumlar söz konusu ama ilgili illerimizde ve ilçelerimizde her türlü tedbiri alıyoruz"

Haberler 15.10.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Bar Pnar Harekat nedeniyle snra yakn baz okullarn tatil edildii il ve ve ilçelerde her türlü tedbiri aldklarn, bu okullarla ilgili bir takviye çalmasnn yürütüleceini bildirdi.

Selçuk, lkokullarda Yetitirme Program (YEP) tantm toplants sonras gazetecilerin sorularn yantlad.

Bir gazetecinin stanbulda bir devlet okulunda 3 bin lira karl özel snf açld iddiasnn sormas üzerine Selçuk, Bu tür iddialarla ilgili gereken soruturmalar yaplyor. Bandan beri söylediimiz gibi bu iddialarn takibindeyiz. Eitim ve öretim prensiplerine uygun olmayan bütün giriimleri dikkatle izleyip gereken soruturmalar yürütüyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Bar Pnar Harekat kapsamnda Suriye snrna yakn baz okullarn tatil edildiinin anmsatlarak bu okullarda eitim sürecinin ne olacann sorulmas üzerine Bakan Selçuk, unlar söyledi:

TATL EDLEN OKULLAR

Bununla ilgili olarak sürekli deiebilen durumlar söz konusu ama ilgili illerimizde ve ilçelerimizde her türlü tedbiri alyoruz. Birkaç gündür arkadalarmz youn bir ekilde çalmalarna devam ediyor. Bugün Ankarada öleden sonra bu konuyla ilgili eitim öretimdeki aksamalarn hem telafisi hem de zenginletirme çalmalar anlamnda birtakm faaliyetler yürüteceiz. Bu konuda öretmenlerimizin ve yöneticilerimizin hazrlklarnn uygun olduunu düünüyorum. çünkü bize ulaan hazrlk bilgileri, tatmin edici seviyede.

Tatil edilen okullarla ilgili telafi amacyla bir takviye eitim programnn hazrlanp hazrlanmayacana ilikin soruya ise Selçuk, Bir takviye çalmas yürütülecek. yantn verdi.

Ziya Selçuk, snrda ve snr ötesinde görev yapan güvenlik birimlerine baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git