Tatil İmkanı!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Belediyesince, özellikle tatil yapamayan dar gelirli ailelerin çocuklarına Hazar Gölü'ndeki kampta 6 günlük tatil yapma imkanı sunuluyor.

Haberler 28.08.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda bulunan, belediyeye ait Hazar Gölü Sosyal Tesislerindeki kampa, ailelerinin bavurusu ile götürülen çocuklar, burada ilk defa tatil yapma imkanna kavuuyor.

Bütün ihtiyaçlar belediyece karlanan çocuklar, 6 günlük tatilde deerler eitiminin yan sra çeitli oyun, etkinlik ve kurslarla gönüllerince eleniyor.

Sezon boyunca yaklak bin çocuun projeden yararlanmas hedefleniyor.

- çocuklarmz polise ta atan deil kupalar kazanan bireyler haline getirdik

Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircan, göreve geldikleri günden bu yana kent için birçok çalma yürüttüklerini, bunlardan birinin de göldeki kamp olduunu söyledi.

Sezon boyunca bine yakn çocua kamp imkan sunacaklarn belirten Bircan, Amaçlarmzdan biri hayat boyunca hiçbir ekilde tatil yapmam, bu tür bir etkinlie katlmam çocuklarmza bu imkan sunmakt. Haftada yaklak 100 çocuumuz buradan yararlanyor. dedi.

Ailelerin istei dorultusunda maddi durumu müsait olmayan, hayat boyunca tatil yapmayan çocuklar arasndan seçim yaptklarn aktaran Bircan, kampa gelen çocuklarn evlerinden hiçbir ey getirmediklerini bildirdi.

Bircan, Biz onlara kullanabilecekleri di macunu, çaraf, nevresim takm, havlu, terlik, ampuan, havuz gözlüü, çanta, eofman takm, spor ayakkabs veriyoruz. Kampta bir çocuun kullanmas gereken ne varsa hepsini belediye olarak karlyoruz. eklinde konutu.

çocuklarn deerler eitimi aldn, Allah, vatan, peygamber sevgisi, aile yaps gibi eitimler ile voleybol, basketbol, hentbol ve yüzme dersleri verdiklerini aktaran Bircan, hiç yüzme bilmeyen sudan dahi korkan çocuun, kamptan ayrld zaman evine iyi bir yüzücü olarak döndüünü dile getirdi.

Bircan, öyle devam etti:

Üç ana öün ve iki ara öün yemek veriyoruz. Sinema etkinliimiz var. Körebe, saklambaç gibi eski oyunlar oynuyorlar. Her hafta gelen gruplara itfaiye eitimi veriyoruz. Yangn sündürme, hayat kurtarma eitimlerini itfaiye daire bakanmz çocuklara vermektedir. Bu da bizi mutlu ediyor. nallah önümüzdeki yllarda hem sayy artracaz hem de burann fiziki yapsn daha da güzel hale getireceiz çünkü her ey Diyarbakr ve çocuklarmz için.

- Burada çok mutluyum

7. snf örencisi 13 yandaki Zübeyid Özdemir de babasnn belediyeye bavurusu üzerine kampa geldiini ifade etti.

Kampta sabah gönüllü olarak namaz kldklarn, çevrelerini temizlediklerini, ahlak ve erdemlik üzerine güzel eylerin kendilerine anlatldn belirten Özdemir, unlar kaydetti:

Hayatmda ilk defa tatile geldim, burada çok mutluyum. Buraya gelmeden çok güzel eyler hayal ediyordum ve hepsi gerçekleiyor. Harika bir yer, bu imkan verdii için belediyeye teekkür ediyorum. Yataklarmz rahat, güzel uyuyoruz. Tatil yapma hayalim vard, o da gerçekleti.

- Yine gelmek isterim

11 yandaki Numan Davran ise ilk defa tatil yapma imkan bulduunu dile getirdi.

Muhammed Ekinci, daha önce baka yerde de tatil yapma imkan bulduunu fakat kampn daha güzel bir yer olduunu dile getirdi.

Yüzmeyi kampta örendiini belirten Ekinci, Burada arkadalarla toplu halde oyun oynuyoruz, daha iyi vakit geçiriyoruz. dedi.

14 yandaki Mervan Azizolu da kendisiyle yat, büyük ve küçüklerle ayn ortam paylatn ve kardeçe geçindiklerini anlatt.

Azizolu, Burada beni mutlu eden eyler, birlik ve beraberlik içinde yüzmek, oynamak, devaml sohbet edebilmek. çevredeki çöpleri toplamay, yardmsever olmay, sorumluluk almay öreniyoruz. Burada küçük kardelerimiz de var, bir zarar görmemeleri için elimizden geleni yapyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git