Tatil Onlar İçin Hayal

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde okulların tatile girmesinin ardından ayakkabı boyacılığı yaparak aile ekonomisine katkıda bulunan çocuklar, çalışırken bir yandan da tatil hayalleri kuruyor.

Haberler 16.06.2012 - 10:15 Son Güncelleme : 16.06.2012 - 10:15

Ailelerinin maddi durumu iyi olmayan çocuklar, yaz tatilinde sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar ayakkabı boyacılığı yaparak para kazanmaya çalışıyor. Gazi Caddesi’ndeki Öğretmenevi önünde ayakkabı boyacılığı yapan Serhat Ekinci, Bende her arkadaşım gibi yaz tatilinde tatil planları yapmak isterdim. Ama ailemizin maddi sıkıntıları yüzünden böyle bir imkanım olmuyor. Şimdi 15 yaşındayım ve 7 yıldır ayakkabı boyuyorum.

ONLARA TATİL YOK

Okullar her yaz tatiline girdiğinde bende tatil hayali kuruyorum, ama maddi durumumuz el vermediği için gidemiyorum. Sadece ben tek bu durumda değilim, onlarca arkadaşım benim gibi aynı durumda ama ellerinden bir şey gelmiyor. Hepimiz sabahları okula, okuldan çıkınca evden boya sandıklarımızı alıp işimize bakıyorduk. Artık sabah akşam çalışıyoruz. Şimdi okullar tatil oldu. Maddi durumu iyi olan birçok arkadaşımız tatile ve yakınlarının yanına giderken ben ve benim gibi maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım ise sabahın erken saatlerinde evden sandık boyalarımızı alıp, çalışıyoruz. Aile ekonomisine katkıda bulunarak okullar açıldığında sorunsuz bir şekilde okulumuza devam edeceğiz. Bu küçük yaşımda yıllardır çalışıyorum. Bende bu yaz arkadaşlarım gibi tatile gitmek isterim. Bana ve arkadaşlarıma bu konuda Sayın Silvan Kaymakamımız Yunus Sezer’in yardım etmesini arz ediyorum dedi.

MADDİ İMKANSIZLIK

3 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Ramazan Gönenç adlı çocuk ise, tatilin kendisi için hayal olduğunu söyledi. Gönenç, Biz sadece tatil hayalini kurabiliyoruz. Belki bu da bizim için büyük bir lükstür. Ama işte yokluğun gözü kör olsun, biz de herkes gibi tatil zamanında tatilimizi doya doya yapmak isterdik. Çocukluğumuzu yaşamak isterdik. Maalesef bizim de çalışmaya ihtiyacımız var, biz de tatilimizi çalışarak geçiriyoruz. En azından ailemize bu anlamda yardımcı oluyoruz. Aile ekonomisine katkıda bulunarak ailemizin geçimini sağlıyoruz. Devlet büyüklerimizin destekleriyle de olsa kısa bir süreliğine tatil imkanı yaratılmasını isterdim diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır