Taziyeevini sınıf yaptı

Köy muhtarı öğrenciler için taziyeevini sınıfa dönüştürdü

Haberler 29.10.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Varto ilçesine bal Onpnar köyünde, evlerinden Eitim Biliim Ana (EBA TV) balanma imkan olmayanlar için taziyeevini snfa dönütüren muhtar Ali Akdeniz, böylece örencilerin uzaktan eitim günlerinde derslerinden geri kalmamalarn salyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda eitimlerini evden sürdürmek zorunda kalan örencilere yardmc olmak isteyen Akdeniz, bu kapsamda köydeki taziyeevini çocuklarn derslerini takip edebilecekleri mekana dönütürmeye karar verdi.

Kaymakam ve köylülerden de destek alan Akdeniz, taziyeevine internet balatt, masalar da sosyal mesafe kurallarna uygun düzenleyerek snfa dönütürdü.

Yüz yüze eitime balayamayan snflarla haftann belirli günlerinde EBA TVden eitim alan örencilere yardmc olan Akdeniz, çocuklarn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna yakalanmamas için tedbirleri de titizlikle uyguluyor.

KATKI SUNANLARA TEEKKÜR EDERM

Varto Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Erturul Avc, tüm dünyada yaanan Kovid-19 salgnn birçok alanda olduu gibi eitimde de aksamalara neden olduunu söyledi.

Bu süreçte kendilerine destek olan, EBA snf açmak isteyen, bilgisayar ve tablet gönderen duyarl kiilerin de olduunu anlatan Avc, unlar belirtti:

Bu örneklerden birini ilçemize bal Onpnar köyünde yaadk. Muhtarmz bize geldi ve hayrsever vatandalarmzn köy çocuklarna tablet yardm yaptn söyledi. çocuklarn evlerinde internet olmadn, bu nedenle taziyeevine internet balayarak bir snf açmak istediklerini iletti. Ben de kendilerine destek verdim ve u anda Onpnar köyümüzde örencilerimiz taziyeevinde oluturulan snftan istifade ediyor. Buna katk sunan bata köy muhtarmz olmak üzere tüm vatandalarmza teekkür ediyorum.

çOCUKLARIMIZ GÜVENL ORTAMDA DERSLERN TAKP EDYOR

Muhtar Akdeniz ise kaymakam ve köylülerin katksyla taziyeevine internet eriimini salayarak örencilerin derslerine devam etmelerine katk sunduklarn aktard.

yi eitim alan çocuklarn ülkenin geleceini kurtaracana inandklarn, bu nedenle eitime önem verdiklerini vurgulayan Akdeniz, öyle konutu:

çocuklarn rahat bir ortamda EBA TVde eitim almalar için taziyeevini snfa dönütürdük. çocuklarmz salgndan korumak için Kovid-19 tedbirlerini titizlikle uyguluyoruz. Köyde genellikle maddi durumu iyi olmayan aileler oturuyor. Bu nedenle her örencinin internete ulama imkan yok. Derslerinden geri kalmamalar için uzaktan eitim sürecinde taziyeevine internet balattk. EBA TVye balanmaya gelen çocuklarmz gün boyunca derslerine sosyal mesafe kurallarna uyarak sessiz bir ortamda devam ediyor.

Projeyi balatrken Kaymakam ve Belediye Bakan Avcnn kendilerine büyük destek verdiini anlatan Akdeniz, Örencilerimiz ders saatlerinde taziyeevine geliyorlar. Burada sosyal mesafeye göre düzenlediimiz masaralarda derse balanyorlar. Örencilerimiz için güzel bir imkan oldu. Evlerinde ders çalma ortam bulamayan örenciler buraya gelip daha rahat ortamda ödev yapyor. dedi.

Mu Salk Meslek Lisesi 10. snf örencisi Berfin çetin de Muhtarmz ve köy halk bizim daha iyi koullarda derslerimize devam etmemiz için taziyeevine internet balad. Bu ekilde hem okul ortamnda bir araya geliyoruz hem de EBA destek noktas gibi kullanyoruz. Sürekli kesintisiz olarak internete girebiliyoruz. Derslerimizde bize çok yardmc oluyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git