TDV'den 42 bini aşkın öğrenciye eğitim desteği

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl yurt içinden ve 111 ülkeden 42 bin 125 öğrenciye burs desteğinin yanı sıra barınma, yabancı dil ve mesleki alanlarda eğitim imkanı sunuyor

Haberler 24.10.2019 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Diyanet Vakf (TDV), bu yl yurt içinden ve 111 ülkeden 42 bin 125 örenciye burs desteinin yan sra barnma, yabanc dil ve mesleki alanlarda eitim imkan sunuyor.

TDV, eitim faaliyetleri kapsamnda yurt içinde eitim kurumlar ina etmenin yan sra Uluslararas Anadolu mam Hatip Lisesi (UAHL), Uluslararas lahiyat Program (UP), Uluslararas Örenci Program (UÖP) gibi projelerle 111 ülkeden örencilere eitim imkan sunarak, milletler arasnda gönül köprüleri kuruyor.

Vakf örencilerin burs, yurt, ulam, kitap, krtasiye ve salk giderlerini karlarken, yabanc dil, mesleki alan kurslar, sanat atölyesi, kültür gezileri ve kamp gibi faaliyetleri de düzenliyor.

Bu kapsamda, Milli Eitim Bakanl (MEB), Diyanet leri Bakanl, Yükseköretim Kurulu Bakanl (YÖK), üniversiteler, yurt dnda bulunan kurum ve kurulular ile i birlii yapan Vakf, bu yl yurt içi ve yurt dndan 42 bin 125 örenciye burs desteinin yan sra barnma, yabanc dil ve mesleki alanlarda eitim destei veriyor.

- Eitim faaliyetleri 2006da sistematikleti

TDV Genel Müdürü Mehmet Sava Polat, din eitimi bata olmak üzere eitim ve kültür hizmetlerinin iyi bir kalitede sunulabilmesi için ciddi gayret gösterdiklerini belirtti.

Vakfn, Diyanet leri Bakanl, MEB ve YÖK ile i birliinin 2006da eitim programlar eklinde yeniden planlandn hatrlatan Polat, bu dorultuda eitim faaliyetlerinin sistematikletiini kaydetti.

Polat, Türkiyede bugüne kadar 250 bini akn örenciye burs verdiklerini bildirerek, Yeni eitim öretim döneminde Uluslararas Anadolu mam Hatip Lisesine 528, Uluslararas lahiyat Programna 389, Dini Yüksek htisas Merkezine 57 ve Uluslararas Kuran Kursuna 64 olmak üzere bu yl bin 38 yeni örencinin kayd yapld. Ayrca yüksek lisans ve doktora programnda mülakat aamasnda bin 38 örenci bulunuyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git