Tek Türkiye!

Türkiye'de 81 ilden 81 öğretmenin hazırladığı "Çemberimde Gül Oya" Projesi ile illerin unutulmaya yüz tutan kültürel değerleri, "Tek Türkiye" sloganıyla yurt içi ve yurt dışında düzenlenen sergilerde tanıtılıyor.

Haberler 31.03.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) koordinasyonunda, Türkiyenin 81 ilinden 81 öretmenin sanal ortamda bir araya gelerek hazrlad, çemberimde Gül Oya isimli ulusal eTwinning projesi kapsamnda, illerde açlan sergilerle ülkede kaybolmaya yüz tutan türküler, halk oyunlar, yöresel yemekler ve ürünler ile ehirlerin tantm yaplyor.

Öretmenlerin gönüllü desteiyle yürütülen, Diyarbakrl örencilerin logosunu hazrlad proje ile bugüne kadar 63 sergi düzenlenirken, 81 ilde 81 sergiye ulalmasnn ardndan sergilere youn talep nedeniyle yurt dnda devam edilmesi hedefleniyor.

- 81 ilin kucaklamasn salamay hedefliyoruz

Projede gönüllü olarak görev alan öretmenlerden Diyarbakrn Ergani ilçesindeki Selman Ortaokulu Müdürü Munir Tan, hedeflerinin Türkiyenin 81 ilinde 81 sergi düzenlemek olduunu söyledi.

Tan, ülkenin tüm illerinden 81 öretmen olarak sanal ortamda eTwinnig portal üzerinden iletiim kurup projeyi hazrladklarn ifade ederek, çemberimde Gül Oya Projesiyle ehirlerin, kültürel ürünlerini ve yok olmaya yüz tutmu kültürel zenginliklerini gün yüzüne çkartp, canlandrarak gelecek nesillere aktarmay amaçladklarn belirtti.

- imdiye kadar 63 sergi gerçekletirdik

Gönüllü öretmenlerin bulunduklar illerde ve görev yaptklar okullarda bu çalmalar gerçekletirdiini dile getiren Tan, proje ile illerden toplanan ürünleri zmirdeki kurucu üye Nesrin Karadumana gönderdiklerini kaydetti.

Tan, ilk serginin zmirde gerçekletirildiini dile getirerek, 81 il, 81 kültür, tek Türkiye, tek yürek slogan ile hedefimiz birlik, beraberlik üzerine ina ettiimiz proje ile 81 ilin kucaklamasn salamak. Türkiyede bunu yaptk, yurt dnda da bunu haykrdk. imdiye kadar 63 sergi gerçekletirdik. dedi.

- Diyarbakrl örencilerin çizdii logo ulusal logo seçildi

Projeye katlan öretmenlerle 1,5 yldr iletiim halinde olduklarn belirten Tan, proje için her ilden örencilerin logo çizdiini aktard.

Tan, çizilen bu logolar internet ortamnda 81 öretmenin seçimine sunuldu. Bu seçim sonucunda okulumuz örencileri tarafndan çizilen logo birinci oldu ve projemizin ulusal logosu olmaya hak kazand. diye konutu.

- lk yurt d sergisi Budapetede açld

Tan, 81 ili tantan sergilerin sadece yurt içinde deil yurt dnda da açldn vurgulayarak, bu kapsamda ilk yurt d sergisini Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun desteiyle Macaristann bakenti Budapetede açtklarn söyledi.

81 ildeki sergilerin tamamlanmasnn ardndan yurt d sergilerine devam edeceklerini dile getiren Tan, bu ekilde Türkiyeyi ve 81 ili tantmak istediklerini aktard.

- Öretmenler gönüllü olarak projeyi yürütüyor

Proje için maddi destek almadklarn belirten Tan, 81 öretmenin gönül çalmas ve fedakarlyla projenin yürütüldüünü bildirdi.

Bir ilde sergi tamamlandktan sonra iki büyük valiz dolusu ürünün otobüslerle dier ile gönderildiini ifade eden Tan, yol ücretinin öretmenlerce karlandn bildirdi.

Herhangi bir kaynamz ve sermayemiz yok. Gönüllülükle sergileri devam ettiriyoruz. ifadelerini kullanan Tan, bu sayede 81 ilin kucaklamasn salamaya çaltklarn anlatt.

Tan, sergilerle Türkiyenin bir bütün olduunu anlatmak istediklerini kaydederek, bu konuda baarl olacaklarna inandklarn sözlerine ekledi.

- Türkiyeyi temsilen bu logoyu yaptk

Projenin logosunu çizen ve birinci seçilen Selman Ortaokulu örencileri yaadklar mutluluu dile getirdi.

Birinci olma hedefiyle bu logoyu çizdiklerini anlatan 9uncu snf örencisi Altun Kaçmaz, öretmenlerinden projeyi örendiklerini, bu sayede logoyu hazrladklarn belirtti.

81 il arasnda çizdikleri logonun birinci seçilmesinin gurur verici olduunu anlatan 9uncu snf örencisi Sedef Erolu, hedeflerine ulatklarn bildirdi.

Erolu, hazrladklar logonun seçildiini örendiklerinde çok mutlu olduklarn dile getirerek, Diyarbakr temsilen bu logoyu yaptk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git