Teknokentte tıbbi ve aromatik bitkiler eğitimi

Teknokent bünyesinde organize edilen toplantıda Şanlıurfa ili için “Tıbbi ve aromatik bitkiler” konusunda bir eğitim gerçekleştirildi.

Haberler 12.06.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hasan Akann sunum yapt eitim toplantsnda, Eko-çiftlikler, hobi bahçeleri, tohum gen bankalar, tbb bitkilerin sergilenmesi, tarm müzesinin oluturulmas, corafi iaretlemelerin yaplmas ve giriimcilik alt projelerinin hazrlanmas konularnda dinleyiciler bilgilendirildi. Konu ile ilgili paydalar Teknokent bünyesinde bir araya getirmenin sevincini yaadklarn belirten Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasm Yenigün Bölgemizdeki gen kaynaklarnn ekonomiye kazandrlmas, biyolojik zenginlikler konusunda farkndalk oluturulmas, tbbi ve aromatik bitkilerin yetitiricilii önemli hususlardr dedi.

BTK ETM VERLD

Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Prof. Hasan Akan ise Ülkemiz doal zenginlikler bakmndan dünyann önde gelen ülkeleri arasnda yer almaktadr. Türkiye tbbi ve aromatik bitki cennetidir. Tbbi bitki ticareti günümüzde 60 milyar dolar civarndadr. anlurfa bozkrlarnda doal olarak yetien çok sayda tbb ve aromatik bitkiler vardr, bunlarn belediye tarafndan yetitirilmesi, yaygnlatrlmas ve ekonomiye kazandrlmas gerekir diye konutu.

Toplantya Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hasan Akan, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasm Yenigün, Genel müdür yardmcs h Müslüm Açker, Karacada Kalknma Ajans Temsilcisi Yunus çolak, anlurfa Büyükehir Belediyesi Krsal Hizmetler Dairesi Bakanlndan Mehmet Ik ile çok sayda yüksek lisans ve doktora örencileri katld.

Sunumun sonunda bir sonraki eitim programnn, anlurfa Belediye Bakanl Krsal Hizmetler Dairesi Bakanlnda yaplmas ve konunun projelendirilmesi karar alnd.

Ana Sayfaya Git