'Teknoloji bağımlılığı çağın hastalığı'

TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, teknolojiyle birlikte bağımlılık türlerinde yenilikler yaşandığını belirterek, "Teknolojik bağımlılık insanları yalnızlaştırıyor. Kişiler arası iletişim sanaldan yürüyor" dedi.

Haberler 06.02.2018 - 07:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teknolojik ürünlerdeki geliimle birlikte, insan hayatnda büyük bir rol oynadn anlatan Mehmet Aslanbaba, ailelerin bu konuda büyük skntlar yaadn söyledi. Teknolojik bamllkla kiilerin yalnzlatnn altn çizen Aslanbaba, Tabletler, bilgisayarlar, cep telefonlar gibi ürünlerle çocuklar henüz konumay örenmeden tanyor. Teknolojiyle büyüyen çocuklar kendilerini sanal ortama balyor. Ancak anne ve babalar teknolojik bamlln psikolojik rahatszlklara neden olduu konusuna bilinçli deillerdedi.

çAIN HASTALII

Türkiye Yeilay Cemiyeti tarafndan teknolojik bamlln kontrol altna alnmas için çalmalar yapldn anlatan Aslanbaba, Anne-babalarn bu konuda daha dikkatli olmas gerekiyor. Teknoloji sadece iimizi gören bir yer olarak görülmelidir. çocuklar teknolojik bamlla itmek doru deildirdiye konutu.

Ana Sayfaya Git