Teknoloji bağımlılığı eğitimi de engelliyor!

Gelişen teknolojinin insan hayatını kuşattığını belirten lise öğrencileri, teknoloji bağımlılığının gençlerde okumayı engellediğini söyledi.

Haberler 04.03.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Gelien teknoloji insan hayatna kolaylklar salarken, teknolojinin beraberinde getirmi olduu olumsuzluklar da insanlar ciddi oranda etkiliyor. Gelien teknolojinin insan hayatn kuattn belirten lise örencileri, teknoloji bamllnn gençlerde okumay engellediini söyledi.

Gençlerin zamanlarn kitap okumak yerine telefonla geçirdiini dile getiren örencilerden Baran Akba, Teknoloji gelitii için gençler kitaba deil de daha çok telefon, tablet ve bilgisayar gibi eylere odaklanyor. Durum böyle olunca da kitap okumay sevmiyorlar. Ben ders çaltktan sonra hep kitap okurum. dedi.

Teknoloji aletleri yüzünden kimse kitap okuyamyor

Günay Ülgülü isimli örenci ise Kitap okuma belki biraz sürükleyicidir ama bize yorucu geliyor. Örencilerin maddi durumu iyi olduu için herkes telefona yöneliyor. Bu teknoloji aletleri yüzünden de kimse kitap okuyamyor. Benim o kadar zamanm olmad için düzenli bir ekilde kitap okuyamyorum. slamn okumaya verdii önem hakknda az da olsa bir bilgim var. diye konutu.

Oyun oynamann ve telefonda vakit geçirmenin kitap okumaktan daha elenceli ve cazip olduunu ifade eden Murat çelik, Baz elenceli eyler olduu zaman kitap okuma skc olabiliyor. Mesela darda top oynama varken kitap okumak insana skc gelebiliyor. Tarihe mal olmu insanlarda hayatlarn sadece elenceyle geçirselerdi, kitap okuma yerine bizim gibi top oynasaydlar bu gün böyle bilim böyle gelimezdi. Aslnda tek telefon deil teknolojinin içerdii her ey bizi kitap okumaktan alkoyuyor. eklinde konutu.

Telefona ayrdklar süreyi kitap okumaya ayrmyorlar

Tuba Tunç isimli örenci ise gününü kitap okumakla geçirdiini ifade ederek kitap okumayanlarn okumama nedeni olarak telefonu gösterdi.

Tunç çünkü Telefona ayrdklar süreyi kitap okumaya ayrmyorlar. Telefon gibi teknolojik aletler onlara daha cazip geliyor. Ben günümü kitap okumakla geçiriyorum. Hangi kitap houma giderse onu okumay daha çok seviyorum. dedi.

Onur Gültekin isimi örenci sürükleyici kitaplar okuduunu belirttikten sonra, Güzel sürükleyici bir kitap olursa eer kaç sayfa olursa olsun okuyorum. Sürükleyici bir kitap bulmamz lazm. Aslnda kitap okumamamzn nedeni sadece sürükleyici kitaplarn olmamasndan deildir. çünkü teknolojinin gelimi olmas kitap okumamann nedenlerinden biridir. Bir de teknolojinin içinde olan oyunlar da bizim kitap okumamamzn nedenlerinden biridir. Ben günlük ortalama üç saat oyun oynarm, oyun oynadm kadar kitap okuyamyorum maalesef. eklinde konutu.

Müslümanlara düen görev okumaktr

Muhammed Han ise unlar söyledi: Bu dünya içinde emperyalistlerin ve siyonistlerin Müslümanlarn ve insanlarn daha iyiye, daha güzele ulamalarn engellemek için çkard baz oyunlar var. Aslnda biz Müslümanlarn bilimle uramasn ve ilimle uramasn istemiyorlar. Hlbuki ilk emri oku olan bir dinde biz Müslümanlara düen görev okumaktr. Aslnda u an emperyalistler ve bat, türlü çabalar ve uralarla bizleri okumaya yönlendirilmemesi için ellerinde geleni yapyorlar. dedi.

Ana Sayfaya Git