Teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı

Dicle Üniversitesinde bağımlılıkla mücadele kapsamında "Teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı" konulu bir seminer verildi.

Haberler 11.05.2019 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei, Dicle Üniversitesi Selahattin Eyyubi Kz Örenci Yurdunda bamllkla mücadele kapsamnda Teknoloji ve sosyal medya bamll konusunda seminer verdi.

Seminerde konuan Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, seminerde hayatn sanal ve gerçeklii, teknolojinin nimetleri le beraberindeki skntlarn neler olduu, mahremiyetin önemi, kiisel bilginin korunmasnn elzemlii, denetimsiz, bilinçsiz kullanlan sosyal medyann yol açt kiisel ve toplumsal yaralara deindi.

SOSYAL MEDYA BAIMLILII

Öger, Sosyal medyada sergilenenler ile gerçek hayattaki kimlikler birbirine zttr. Bu da ciddi manada bir kiilik bozukluunun göstergesidir. Ancak gerçek hayat ile sanal lemde ayn olmak, kiinin kendisine özgüveninin göstergesidir. eklinde konutu.

Sosyal medyada her eyin paylalmasnn mahremiyeti kaldrdn belirten Öger, Evdeki lavabo durumundan tutun yeme-içmeye, özel fotoraflarnza kadar her eyin paylalmas ayn zamanda ileride siber güvenlik açna da yol açacaktr. Kötü niyetli nsanlarn eline geçtii zaman önümüze koz olarak çkacaktr. unu unutmamak gerekir ki paylap sildiiniz hiçbir ey sosyal medyann alt belleinde silinmiyor. dedi.

Öger, ev sahipliinden dolay Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü yönetimine de teekkür etti.

Ana Sayfaya Git