Telafi eğitimi

Suriye üzerinden sınır bölgesindeki sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları nedeniyle Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe ve Artuklu ile Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde eğitime bir süre ara verilen okullarda ara tatilde telafi amacıyla ders yapılacak.

Haberler 18.11.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeden Türkiyenin snr bölgesindeki sivil yerleim yerlerini hedef alan saldrlar nedeniyle eitime ara verilen Mardinin Nusaybin, Kzltepe ve Artuklu ile rnakn Cizre, Silopi ve dil ilçelerindeki okullarda okuyan 44 bin 417 örenciye telafi eitimi yarn balayacak.

Snr bölgesindeki terör örgütleri tarafndan sivil bölgelerin hedef alnmas nedeniyle Mardinin Nusaybin ilçesindeki okullarn tamamnda ve Kzltepede 10 Ekimde, Artukluda 13 Ekimde, rnakn Cizre, Silopi ve dil ilçelerinde snra yakn 55 köy ve mezra okulunda 13 Ekimde ara verilen eitim öretime 28 Ekimde yeniden baland.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun, teröristlerin Suriye tarafndan düzenledii saldrlar nedeniyle baz snr ilçelerinde eitime ara verilen okullarda telafi eitimi verileceini açklamasnn ardndan, bu yl uygulanmaya balanan ara tatilde telafi eitimi için hazrlklar tamamland.

- Mardinde 156 okulda 31 bin 500 örenci için ders zili

Nusaybin, Artuklu ve Kzltepe ilçelerinde 156 okulda yeniden ders zili çalacak.

Mardin Valisi Mustafa Yaman ve l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar koordinasyonunda l ve lçe Milli Eitim Müdürlüklerince bu okullarda ara tatilde telafi amaçl eitim programlar hazrland.

Bu kapsamda Nusaybinde 108 okulda 27 bin 541, Artukluda 21 okulda bin 203, Kzltepede 27 okulda 2 bin 756 örenci, bin 750 öretmenle ara tatilde eitim öretime devam edecek.

Akranlarndan geri kalmak istemeyen örenciler ile veliler, eitime devam edilmesinden memnun.

- Öretmenlerimizden Allah raz olsun

Kzltepe ilçesinde yaayan veli Zekiye Demircan, telafi eitiminden memnuniyet duyduklarn söyledi.

Eitime ara verilen döneme ilikin açn kapatlmasnn önemine deinen Demircan, Öretmenlerimizden Allah raz olsun. Eitime devam edilmesine çok sevindik. Kaldmz yerden devam ediyoruz. Olaylar olduu zaman çocuklarmz okula gidememiti. imdi o aç kapatyorlar, sa olsunlar. dedi.

Nusaybinde veli Tayfur Algan, ilçede iki hafta eitime ara verilmesi nedeniyle örencilerin baz konularda geri kaldn, Milli Eitim Bakanlnca telafi amaçl eitim verilmesinden mutluluk duyduklarn belirtti.

Algan, çok teekkür ediyoruz. Örencilerimiz için çok güzel olacak. Tüm örencilere baarlar diliyorum. diye konutu.

- rnakta 12 bin 917 örenci eitim sürecek

Bakanln talimatyla rnakta da Valilik ile l ve lçe Milli Eitim müdürlüklerince yaplan planlama dorultusunda Cizre, Silopi ve dilde snra yakn köy ve mezralardaki 55 okulda 12 bin 917 örenci için ara tatilde de eitim devam edecek.

Cizrede 20 okulda 4 bin 316, Silopide 15 okulda 3 bin 674, dilde de 20 okulda 4 bin 927 örenci 18-22 Kasmda eitim görecek.

- anlurfann ilçelerinde telafi eitimi balamt

YPG/PKK tarafndan sivil bölgelerin hedef alnmas nedeniyle eitime ara verilen anlurfann Akçakale, Ceylanpnar, Suruç ve Birecik ilçelerinde telafi eitim program 9 Kasmda balamt. Telafi eitimleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git