Telafi eğitimi başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan "Telafide Ben de Varım" programı bugün başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

Haberler 05.07.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk tarafndan TRT EBA, EBA ve canl dersler kullanlarak 31 Austos 2020de balatlan uzaktan eitim, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle kimi zaman uzaktan kimi zaman yüz yüze yürütüldü.

2020-2021 eitim öretim yl sonunda Bakanlk tarafndan tüm kademelerdeki örencilerin karne ve baar belgeleri, 18 Hazirandan itibaren e-Okuldan eriime açld. Bakanlk, 21 Hazirandan itibaren okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda örencilerin ihtiyaçlarna göre akademik, fiziksel, sosyal duygusal, kültürel ve sportif alanlarda etkinlikler düzenledi.

Bu süreçte uzaktan eitimde lise örencilerinin daha fazla desteklenmesine ihtiyaç duyulduu tespit edilen bata sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler olmak üzere tüm alanlarda eitim öretim faaliyetleri yapld.

TELAFDE BEN DE VARIM PROGRAMI BALIYOR

Sorumluluk snavlarnn tamamlanmasnn ardndan, 1,5 yl kapsayan Ulusal Destekleme Programnn (UDEP) yaz tatili bölümü olan Telafide Ben de Varm program 5 Temmuz-31 Austosta yaplacak.

Örenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Salk ile çileri bakanlklar ve belediyelere bal tesis ile merkezlerden yararlanabilecek.

Program kapsamnda okul, ilçe ve il genelinde gerçekletirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eitim faaliyetleri ve etkinliklerle ilgili ayrntlara https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden eriilebilecek.

Gönüllülük esasna göre örenciler, öretmenler ve velilere yönelik eitim faaliyetlerini içeren programda eitim faaliyetleri fiziksel, sosyal duygusal, akademik geliim ve özel eitim alan olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.

OKUL ÖNCES ETMDEN YARARLANAMAYANLARA DA YAZ OKULU

Eylülde ilkokula balayacak olmasna ramen okul öncesi eitimden yararlanamam çocuklarn hazr bulunu düzeyini artrmak ve ilkokula akranlaryla eit artlarda balamalarn salamak amacyla okul öncesinde yaz okullar açlacak.

2020-2021 eitim öretim ylyla snrl olmak üzere, okul öncesi eitim almam çocuklarn öncelikle kaydedilmesi artyla imkanlar uygun okullarda, okul öncesi eitim alm çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.

Okul öncesi eitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açlacak çocuk kulüpleriyle karlanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, bu haftadan itibaren açlabilecek.

2. SINIFA GEçEN ÖRENCLER çN OKUMA YAZMA TARAMASI BALATILACAK

Program kapsamnda, 1den 2ye geçen örenciler için okuma yazma taramas balatlacak, bu taramalarn sonuçlarna göre, ihtiyac tespit edilen örencilere ek ders ve ek materyal destei salanacak. Ayrca 3. ve 4. snf örencileri lkokullarda Yetitirme Program (YEP) uygulamasyla desteklenecek.

Destekleme program için 1-8. snf örencilerine yönelik hazrlanan çalma kitaplar ve 1-4. snf örencilerine tamamlayc çalma yapraklar eylülde ücretsiz datlacak.

Liseler için de kritik kazanmlar taramas hazrlayan Bakanlk, 2021-2022 eitim öretim ylnda okullarn tam zamanl açlmas ve eitim öretimin yüz yüze yaplmasn hedefliyor.

Ayrca Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, yarn Gaziantepte Telafide Ben De Varm etkinliklerine katlacak.

Ana Sayfaya Git