Televizyonları olmadığı için!

Televizyonları olmadığı için uzaktan eğitim alamayan çocukların yardımına kaymakam yetişti

Haberler 26.03.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde yaayan Ahmet ve Emine endil çiftinin çocuklar, evde televizyon olmad için uzaktan eitimden yararlanamad. Durumu örenen Kzltepe Kaymakam Hüseyin çam, kardelere televizyon hediye ederek uzaktan eitimden yararlanmalarn salad.

UZAKTAN ETM ALABLMEK

Bahçelievler Mahallesi 236nc sokakta ikamet eden Emine ve Ahmet endil çiftinin 8 çocuundan 5i okula gidiyor. Korona virüs salgn nedeni ile okullarn tatil edilmesinin ardndan örencilere uzaktan eitim program açld. TRT ve EBA TV üzerinden eitimler devam ederken endil ailesinin evinde televizyon olmamas, çocuklarn eitimlerinin aksamasna neden oldu. Dumuru örenen Kzltepe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hüseyin çam, çocuklara eitimleri için bir televizyon hediye ederek yüzlerini güldürdü. Kzltepe Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf inceleme ekibi televizyonu getirip kurulumunu gerçekletirdi. Yüzleri gülen çocuklar ellerine defter ve kalemlerini alarak televizyonlarndan derslerini takip etmeye balamann mutluluunu yaad.

ARTIK EVLERNDE TELEVZYON VAR

Artk evde eitimlerine devam edebileceklerini vurgulayan 11 yandaki Abdulkerim endil , Virüsten dolay okullar kapand. Eitimimizi artk yapamadk. Eitim için televizyona bakmamz lazmd. Bizim televizyonumuz da yoktu. Babam kaymakaml arad, onlar bize imdi televizyon gönderdi. Onlarn sayesinde imdi eitimimizi takip edebiliyoruz dedi.

Baba Ahmet endil ise, Televizyonumuz olmad için çocuklarm evde eitim göremiyorlard. Kzltepe Kaymakamlna bavurduk. Sonra bizi sosyal yardmlamaya yönlendirdiler. Allah kaymakamdan da sosyal yardmlamadan da raz olsun bize yardmc oldular. Bize televizyonu getirdiler, kurdular. çocuklarmz uan televizyonda derslerini görüyor ve eitimlerini iyi yapyorlar diye konutu.

çocuklarn eitimi için hemen harekete geçtiklerini anlatan Kzltepe Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf incelemecisi Abdulbari Altn, Maazadan hemen bir televizyon aldk, getirdik ve kurulumunu yaptk. Ahmet beyin çocuklar u an çok rahat bir ekilde evde eitimlerini alyorlar eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git