Temiz okul

BATMAN'ın merkeze bağlı Binatlı Köyü Ortaokulu, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin en temiz 3 köy okulundan biri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ise 'En temiz' okulu seçildi. 3 bin nüfuslu köyde, 260 öğrencinin eğitim gördüğü okula verilen 'Temiz bayrak' okulun girişine asıldı.

Haberler 18.12.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmana 8 kilometre uzaklkta bulunan, 3 bin nüfuslu Binatl köyünde, 260 örencinin eitim gördüü ortaokul, Salk Bakanl tarafndan Türkiyenin en temiz 3 köy okulundan biri seçildi. Binatl Köyü Ortaokulu, ayn zamanda Güneydou Anadolu Bölgesindeki en temiz okul seçildi. Salk Bakanlnn ödül olarak gönderdii Temiz bayrak okul giriine aslrken, Binatl Ortaokulunun yöneticileri okulu hafta sonlar bile temiz tutabilmek için özveri ile çalmaya devam ediyor.

OKUL, EVMZ GB

Salk Bakanl müfettilerinin denetime tuttuklar okula 3 yl süreyle Temiz okul, salkl okul belgesi verildiini belirten Okul Müdürü Abdulhalim Sekin, öyle konutu:

Eylül aynda Salk Bakanl bu anlaml ödülü okulumuza verdi. Biz de bu sorumluluk bilinciyle okulumuzu sürekli temiz tutuyoruz. 15 eitimcinin görev yapt okulu evimiz gibi temiz tutuyoruz. Cumartesi ve pazar günleri bile okulumuzun tüm snflarn temiz tutmak için personelle birlikte çalyoruz. 9 derslikli okulumuzda eitim ortam mükemmel bir konumda. 25 örenci kapasiteli snflarda örtüleri bile her hafta ykyoruz.

Köy okullarnn Temiz Bayrak ödülünü almasnn gururunu yaadklarn belirten Binatl Köyü Muhtar Cemil Gündem, eitim yuvasnn temiz tutulmas konusunda özveriyle çalan eitimcilerin yannda olduklarn söyledi.

OKUL KORDORLARI, DEERLER SOKAI OLACAK

Batmann köyleri arasnda Salk Bakanlnn en temiz okul seçtii Binatl Ortaokulu, koridorlar da renkleriyle adeta bir sanat galerisini andryor. Ksa süre önce Kozluk ilçesinden Binatl Ortaokuluna atanan Görsel Sanatlar Resim Öretmeni çada Eren, eitim yuvasnn duvarlarn da alkit boya ile deerler sokana dönütürmek için çalmalara balad. Okulun koridorlarn örnek tablolarla süsleyen Öretmen çada Eren, Eitim yuvamzn koridorlarn deerler sokana dönütürebilmenin gayreti içindeyiz. Örencilerin yal boyadan etkilenmemeleri için daha çok alkit boya kullanyorum. Hem koridorlarmz hem de okulun d cephesi ile ihata duvarn 2 ay gibi bir sürede tamamlamay planlyorum. Bu konuda gerek okul yöneticileri ile gerekse de köy muhtarnn bize verdii destei teekkür ediyorumdedi.

Ana Sayfaya Git