TEOG bu sene yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yapılmayacağını açıkladı.

Haberler 20.09.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ylmaz, bu yl Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) snavnn yaplmayacan açklad.

Milli Eitim Bakan Ylmaz, 18 milyon evladnn bulunduunu belirterek, Bu evlatlarmn hiçbirisinin kendilerinin geleceinden kayg duymasna gerek yok. dedi.

Milli Eitim Bakanlnn ölçme, deerlendirme konusunda en deneyimli kurulu olduunu vurgulayan Ylmaz, Dolaysyla tüm velilerimizden istirhamm u ki; evlatlarnz evladm kafalarnda en ufack bir soru dahi olmasn. Kendilerini kaygya, skntya düürecek hiçbir ey olmayacaktr. diye konutu.

Her yaptklar deiikliin daha iyiye gitmek için olduunu vurgulayan Ylmaz, öyle devam etti:

nallah bu TEOGun kaldrlmas da çok daha iyi olacaktr. Uygulamada herkes görecektir ki Gerçekten iyi oldu teekkür ederiz diyeceklerdir. Avrasya yaplrken tartma oldu, imdi Avrasya yapld itiraz eden var m? Yine Anadolu Tünelini yaparken geciktirildi de imdi her geçen Teekkür ederiz diyor. Yani yaplmadan önce itiraz var, yapldktan sonra Herhalde gereksiz yere itiraz etmiiz diyorlar. TEOGun kaldrlmasna karar verildi. TEOGun kaldrlmas da Türkiyenin önünün açlmas, evlatlarmz yar at konumuna koyduk yani. nann evlatlarmz büyüyor, büyüdüünü fark edemiyorsunuz.

Ylmaz, etüt merkezlerinin srf TEOGdan dolay arttna iaret ederek, Dolaysyla da daha çocukluktan balayarak her evladmzn yar at konumuna girmesini hangi anne baba ister? Biraz sevin, biraz sayn, biraz evinde kalsn, ailesiyle, kardeleriyle kalsn. Son sözümüz u, bize güvenin. Niyetimiz halis. Türkiyeyi hep beraber 21. yüzyla tayacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ylmaz, TEOGun bu sene uygulanp uygulanmayacana ilikin bir soru üzerine Bu sene uygulanmayacak, bu sene TEOG yaplmayacak. dedi.

- çalma Bakanlar Kuruluna sunulacak

TEOG yerine adrese dayal ya da snavsz geçi modelinin uygulanp uygulanmayacana ilikin bir soru üzerine Ylmaz, Üzerinde bakanlmz çalma yapyor. Bakanlar Kurulumuza sunacaz, Bakanlar Kurulunda çkan karar da milletimizin bilgisine sunacaz. ifadesini kulland.

Hiç kimsenin kayglanmasna gerek olmadn dile getiren Ylmaz, eitimle ilgili Finlandiya bir deiiklik yaptnda mutlak doruymu gibi herkesin Finlandiyann takip edilmesini istediini belirtti. Ylmaz, Eitimle ilgili biz bir deiiklik yaptmzda herkes kayg duymaya balyor. yi ama Türkiyeye bir bakn. Geçmiten daha iyiye gitmiyor muyuz? Geçmiten daha iyiye gidiyor. Buyurun vatandamza sorun. Türkiye, geçmiten daha iyiyse bugün hiç üpheniz olmasn yarn da bugünden daha iyi olacaktr. Biz bunu beeri sermayemizle yapyoruz. Beeri sermayenin deerli olmas, nitelikli olmas ancak eitimle mümkündür. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git