TEOG mazeret sınavları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığınca, 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında, ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları tamamlandı.

Haberler 22.05.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), 8. snflar için Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) sistemi kapsamnda, ortak snavlara katlamayan örenciler için düzenlenen mazeret snavlar tamamland.

Örenciler, saat 08.30dan itibaren yanlarnda saat fonksiyonu dnda özellikleri bulunan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çar cihaz, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletiim araçlar ile her türlü bilgisayar özellii bulunan cihazlar bulunmakszn snav salonlarna alnd.

MAZERET SINAVLARI TAMAMLANDI

Önceki gün yaplan mazeret snavlarnn ilk gün oturumunda örenciler, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden yaplan snavlara girdi.

Dün saat 09.00da Fen Bilimleri yazlsyla balayan mazeret snavlarnn ikinci gün oturumu, saat 10.10da T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük, 11.20de de Yabanc Dil dersi yazllarnn yaplmasyla tamamland.

Her ders için çoktan seçmeli 20 sorunun sorulduu snavn deerlendirmesinde yanl cevap says doru cevap saysn etkilemeyecek. Snav süresi 40 dakika snav aras ise 30 dakika oldu. Merkezi ortak snavlarn ve mazeret snavlarnn sonuçlar haziranda açklanacak.

Ana Sayfaya Git