TEOG öncesi altın öneriler!

Milyonlarca öğrencinin 26 -27 Nisan’da gireceği TEOG sınavına sayılı günler kala Eğitmen Koray Varol, hem öğrencileri hem de ailelerini sınav öncesi rahatlatacak önerilerini paylaştı.

Haberler 28.03.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitmen Koray Varol, yaklaan TEOG snav öncesi hem örencilere hem de ebeveynlerine özel tavsiyelerde bulundu. Kstl süreleri kalmasna ramen örencilerin, stres yapmadan eksikliklerini planl bir ekilde giderilebileceklerini belirten Varol, Deneme snav örencinin hem snava odaklanmasn hem de eksikliklerini fark etmelerine yardmc olur. Velilerin çocuklarna evde deneme testi uygulamalar yaptrmas, eksiklerini daha net görmelerini salar. TEOG snavnn bu 2. Bölümünde çocuklara snav sistemi ile alakal teknik bilgiler verelim. (Kaç soru gelecek. Konu dalmlar nasl olacak. Bu sorular için ne kadar süremiz var?) gibi dedi.

çocuklarn kayglar giderilmeli

çocuklarn, snavn tam olarak ne olduunu bilmedii için kayg gelitirdiini ifade eden Eitmen Koray Varol, öyle devam etti: Snavda baarl olmak için öncelikle çocuun o bilgiyi bilip bilmedii üzerinden olaya yaklamak gerekir. çocuk baarl oldukça güven kazanr. Snavda neyin, nasl sorulacan anlatmak çocuu rahatlatr, endielerini azaltr. Bunun için de çocua snava nasl yaklamas gerektiinin anlatlmas gerekir.

Snav sonucuna deil, soru çözmeye odaklanlmal

Snav sonucuna deil, sorulara odaklanmann da önemine dikkat çeken Varol, Bazen örenciler snavn sonucunu düünmekten snava odaklanamyor. Bu nedenle ailelerin çocuu sonuca deil, soru çözmeye tevik etmesi baarya daha çok katk salyor. Örenciye özgüven artrc konumalar yaplmas ve gerçekçi olarak eksiklerin üzerine gidilmesi önemlidir diye konutu.

Her testten 20 soru var, yanl doruyu götürmez

Özgüvenin az olmas snava negatif etki yapabilir ancak özgüvenin çok yüksek olmas da bazen snav sonuçlarn olumsuz etkiler diyen Varol, unlar kaydetti. TEOG snavlar zamanlama olarak dier seçme ve yerletirme snavlarna oranla daha geni bir süreye sahip snavlardr. Her test 20 tane soru sorar, 40 dakika verir ve yanl doruyu götürmez. Bu 20 sorunun hepsiyle uramak, sonuna kadar hepsini yapmak önemlidir. Matematik ve Fen ve Teknoloji testlerinde snav bitirdikten sonra soru kdnn üzerinden çözümlerini silip bastan tekrar çözmek, bulunan çözümleri yerine koyarak kontrol etmek hatalarn önüne geçmek için iyi bir yoldur. Türkçe ve nklap Tarihi ve Atatürkçülük dersi snavlarnda sorular tane tane okuyup sorunun kendi bütünlüü içinde deerlendirip yaplmas çok önemlidir. Özellikle paragraf ve metin verilen sorularda soruyu paragrafa göre cevaplamak gerekir.

Bilmediin soruyu bo brakma, en oluru iaretlenmeli

çocuun kendi kendini ben bu snav baarrm diye motive etmesinin sonuçlar pozitif anlamda bir tk daha ileri götürdüünü anlatan Varol, TEOG gibi yanllarn dorular götürmedii bir snavda çocuun bilmedii soruyu bo brakmamas gerekir. Ancak cevap verirken en olurunu bulmaya çalp onun üzerinden iaretleme yapmas önemlidir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git