TEOG soruları 90 bin soruluk havuzdan

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin 23-24 Kasım'da gireceği birinci dönem ortak sınavlarda yöneltilecek sorular, 3 yılda yazılan 90 bin soruluk havuzdan seçildi.

Haberler 18.11.2016 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) sistemi kapsamnda 8. snf örencilerinin 23-24 Kasmda girecei birinci dönem ortak snavlarda yöneltilecek sorular, 3 ylda yazlan 90 bin soruluk havuzdan seçildi.

MEB Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram çetin, TEOG snavna ilikin açklamada bulundu.

Merkezi ortak snavlara bir milyon 190 bin 826 örencinin katlmnn salanmas eklinde planlama yaptklarn belirten çetin, snavlarn yurt içinde 970, yurt dnda ise 14 merkezde gerçekletirileceini bildirdi.

çetin, 2016-2017 eitim öretim ylnda yaplacak birinci ve ikinci dönem ortak snav sisteminde herhangi bir deiiklik yaplmayacan, snavlarn Talim ve Terbiye Kurulu Bakanlnn 81 il valiliine duyurduu kazanmlar çerçevesinde yürütüleceini vurgulad.

Sorularn, örencilerin derslerde gördükleri konular takip etmeleri durumunda rahatlkla cevaplayabilecekleri formda hazrlandn ifade eden çetin, Örencilerimiz bir sürprizle karlamayacak. Tüm örencilerimize baarlar diliyorum. Heyecan yapmadan, okullarnda rutin bir snava girer gibi snava girsinler. dedi.

Snavda yöneltilecek sorularn matbaa basm süresince emniyet mensuplarnn nöbet tuttuunu, sorularn hazrlanma sürecinde güvenliin üst düzeyde arttrldn anlatan çetin, Güvenlik önlemleri için jammerlar arttrdk ve 56 kiilik ekip ksa devrede, 38 gün boyunca dar çkmadan, hiçbir elektronik cihaz kullanmadan çalyor. bilgisini aktard.

- Soru hazrlama için öretmenler davet edildi

Soru hazrlama sürecine ilikin de bilgi veren çetin, Türkiyenin çeitli ortaokullarndan öretmenlerin davet edilerek sorularn hazrlandn söyledi. çetin, hazrlanan sorularn Soru Oluturma ve Gelitirme Dairesi Bakanlnda çalan ve branlarnda her biri soru yazma alannda uzmanlam 28 öretmen tarafndan, ön ve üst incelemeden geçtikten sonra soru havuzuna alndn anlatt.

Havuzda toplanan sorularn, genel müdürlük bünyesinde oluturulan alan bazl bilim kurullarnda görevli alan uzman ve ölçme deerlendirme uzman akademisyenlerce incelendiini belirten çetin, TEOG snav için son 3 ylda yazlan 90 bin soruluk havuz oluturulduunu kaydetti.

çetin, bu havuzda sadece TEOG sorularnn deil, kazanm kavrama testlerinin de yer aldn belirtti.

- Maraton iki gün sürecek

TEOG kapsamnda 23-24 Kasmda yaplacak birinci dönem ortak snavlara, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dnda ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda 1 milyon 190 bin 826 örenci katlacak.

Snavn yurt içi ve yurt dndaki merkezlerde yaplacak oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20de balayacak. Teneffüs aralar 30 dakika olacak. Snav uygulamas, tüm merkezlerde e zamanl gerçekletirilecek.

Örenciler, 23 Kasm çaramba günü yaplacak olan birinci oturumda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 24 Kasm Perembe gün yaplacak ikinci oturumda ise Fen Bilimleri, T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabanc Dil derslerinden snava girecek.

Snavda her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluan 20 soruluk A, B, C, D kitapçk türleri kullanlacak.

Ana Sayfaya Git